Kosketuksessa uusintana Teemalla

| Tagit: , , | Aiheet: Ajankohtaista | Kirjoittaja:

Kuva: Yle Teema
Kuva: Yle Teema

Syksyllä 2007 Yle Teemalla alkanut mainio Kosketuksessa-konserttien sarja on edennyt uusintakierrokselle. Omalla kohdallanihan kyseessä oli pienen studioyleisön edessä marraskuussa 2006 kuvattu yli kolmituntinen maratonkeikka, josta televisioon räätälöitiin tunnin kooste. Pidän lopputulosta onnistuneimpana tekemänäni televisiointina: soitto kulki ja monista kappaleista kuultiin hienoja versioita.

Biisilista:

Jennifer Aniston
Murhaballadi
Suuria kuvioita
Puistossa
1972
Rock-unelma
Laulu petetyille
Rva Ruusunen
Harhaa
Rakkaus on murhaa
Mikan faijan BMW

Konsertti nähdään Yle Teemalla maanantaina 19.10. klo 20.10. Heti perään esitetään vielä puolen tunnin Näin se tehtiin -dokumentti Nummelan tekemisestä. Mikäli ohjelmat livahtavat verkkokalvojen ohi, niin ne nähdään uusintana lauantaina 24.10. alkaen klo 23.40. Suosittelen lämpimästi konsertin katsomista harjoitteena syksyn keikoille valmistautuessa!

YouTubestakin löytyi näköjään pari pätkää, tässä maistiaisiksi hilpeähkö bossa nova -versio 1972-kappaleesta:

Kommentit

 1. Hauska versio! 🙂 Täytyypä tosiaan katsoa tuo ohjelma, kun on mennyt ohi silloin joskus.

 2. Kyllähän tuolla tyylillä iskelmäpäivätanssitkin sujuisivat 🙂

  Sama kaveri oli ladannut myös mainion version Laulu petetyille -kappaleesta. Tosin ei Kosketuksessa-konsertista, jossa siinäkin tuo kappale oli yksi illan kohokohtia.

  http://www.youtube.com/watch?v=Nug3yy8dBmo

 3. Kiitos tiedosta, tämä onkin mennyt pahemman kerran ohi korvien!

 4. Jaa se taisikin olla väärän vuoden, anteeksi erehdykseni.

 5. Anssi Kela Kosketuksessa oli ja on paras konsertti missä olen koskaan ollut. Kaikki oli kohdallaan. Kiitos!

 6. Suurista Kuvioista ja yleisön nuorimmasta jäsenestä pisteet kotiin!

 7. Olipas hyvä meininki! Pari kertaa olisi tehnyt mieli välillä ihan taputtaa täällä kotisohvalla, mutta sain hillittyä itseni. 🙂 Harmi, etten itse ole ollut paikanpäällä! Mutta onneksi nyt sentään näin tuon ohjelman!

 8. ”tää on ihan liian hidas… ” hyvä heitto 🙂

 9. Ihanaa, Suuret kuviot! Yksi lempibiiseistäni ja mahtava sovitus.

  Erittäin hyvä konsertti.

 10. ”Johnny
  19.10.2009, 21:17

  Anssi Kela Kosketuksessa oli ja on paras konsertti missä olen koskaan ollut. Kaikki oli kohdallaan. Kiitos!”

  Myös minusta! Myös paikalla olleena.

 11. Katselin itsekin konsertin uudestaan parin vuoden tauon jälkeen. Siellähän oli sangen mainioita versioita. Esim. Rva Ruusunen yllätti: minulla ei ollut minkäänlaista muistikuvaa biisin rauhallisesta lopukkeesta, se tuli täydellisesti puun takaa. Monia muitakin jo unholaan painuneita detaljeja ja sovitusratkaisuja löytyi. Hyvää muistinvirkistystä tulevia keikkoja ajatellen!

  Muistutan vielä uusinnasta: jos et ollut eilen ruudun äärellä, niin erhe on mahdollista paikata lauantaina. Tarkemmat tiedot yllä.

 12. Tätä katsoessa oli pakko istua lattialla ja hymyillä, oli se vaan niin loistava! Laulu petetyille, Rva Ruusunen, Harhaa ja ROM peräkkäin, siihen vielä aina yhtä toimiva Bemari päälle. Ah.

  Vilkaisin Harhaa.comista tuon keikan biisilistaa ja ihmettelen, miten bändi ei tuupertunut kesken kaiken… 29 kokonaista biisiä ja pätkä Väärällä tiellä -viisua! On mahtaneet maitohapot jyllätä takahuoneessa. Toivottavasti siellä oli riittävästi niitä etikettinsä mystisesti hukanneita juomia.

 13. Jep, tuo loppurutistus oli aika tiukka. Laulu petetyille sooloa on tullut jo hehkutettua aiemminkin, mutta Harhaa-kappaleen itämaisvaikutteinen soolomaalailu oli aika herkkua myös.

  Vielä kun jotenkin saisi nähtäväksi tai edes kuultavaksi nuo vajaat parikymmentä biisiä, jotka eivät tv-ohjelmaan mahtuneet.

 14. Oli mahtavaa katseltavaa tuo konserttisi! Maanantai-illan tunteroinen kului kuin siivillä – kokoajan hymyillen tietysti.

  Itse pääsin Akun Tehtaalle seuraamaan Egotripin nauhoituksia ja tunnelma oli paikan päällä aivan loistava. Nauhoitusympäristö ja ihmiset Tehtaalla olivat mahtavia, jonka vuoksi bändikin yltyi varmasti parhaaseensa. Ikimuistoisia hetkiä elämässä ehdottomasti. Voi kun olisi vain päässyt kelailemaan Anssin konserttia…

 15. Piti tiedustella tätä jo viime viikolla, mutta unohdin: Katselin siloin nimittäin tuon Zen Cafén Kosketuksessa-keikan, jossa Putron Samuli vähän vinoili sulle… aikaahan siitä nyt jo on, mutta muistatko nähneesi kyseisen broileri-vitsin TV:stä tai muuten kuulleesi siitä?

  Hommahan meni siis niin, että bändi ihmetteli lavan jääkaapissa ollutta broileria ja veikkaili sen jääneen sinulta edellispäivän keikaltasi. Naureskelujen jälkeen Putro alkoi vähän pelätä että vedät häntä turpaan kun näet episodin TV:stä.

  Mitenkäs Samulin kävi? 🙂

 16. Hyvä, kun muistutit! Vedänkin Samulia pataan hetimiten!

  Tavallaan minua imartelee, että Samuli ajattelee minulla olevan ylipäätään kapasiteettia vetää jotain turpaan. Oikeasti ei ole.

 17. Tuli mieleen jo ihan ensimmäisellä kerralla kun tätä ohjelmaa näytettiin, että onko tuo Rva Ruusunen -kappaleen loppukitara jostain toisesta biisistä? Siis se hieno rauhallinen laskeutuminen korkealta ”vielä tää muuttuu…”-kohdassa ja sielläpäin? Entä se laulumelodia ”mut ne sen kersat, ne saa jäädä….” -kohdassa? Tuntuu molemmat niin tutulta.

 18. En halua hoputella tai udella liikoja, mutta saisko tuohon edellisee vastauksen:D ?

 19. Pakko myöntää, että tuo edellinen kysymys on livahtanut kokonaan ohi silmieni. Vastaus on, että tietääkseni mainitsemasi kohdat eivät ole mistään toisesta biisistä. Mikä ei tietenkään tarkoita sitä, etteivätkö ne voisi olla tiedostamatta.

 20. Okei. Mietinkin että varmasti vilahtanut tämä aihe ohi kun silloin oli kaikkea muuta härdelliä myös meneillä. Kiitti kumminkin vastauksesta:) Niistä tulee mieleen kummastakin jokin biisi joka mietitytti heti kun näin sen keikan töllöstä. Hienon kuuloisia jutskia kyllä!

 21. Kosketuksessa sarjaa lähetetään ilmeisesti taas uusintana ja uusiakin jaksoja on kuvattu. Kosketuksessa-sarjan Facebook sivuilla oli keskustelua mahdollisesta DVD-julkaisusta. Mahdollisesti mukaan tulisi myös ohjelman ulkopuolelle jäänyttä materiaalia. Toivottavasti tuo hanke toteutuu.

 22. Katselin eilen illalla 22 pistepirkon vetoa tästä Kosketuksessa-sarjasta. Siinä tuli ilmi, että teillä olisi sarjan kuvausten pisin veto plakkarissa? 3h 40 minnaa(siis minuuttia)? Tuo on se ajanmääre mitä nuo musiikin virtuoosit tallenteella käyttivät. Aika sana helmi, täytyy alkaa itsekin tuota viljelemään.Pitääkö minnojen pituus siis paikkansa?

  Yle Teema laittoi toiveeni tämän ohjelman uusinnasta listalleen. Mielelläni ostaisin tuon Johnnyn mainitseman DVD:n jo ihan musiikillista ja nostalgisista syistä jälkipolville.

 23. Foorumin kätköistä löytyi paljon kommentteja Kosketuksessa-keikasta. Myös tarkka kellotus:
  – akustinen setti 19.04 – 19.48
  – sähköinen setti 20.10 – 22.06
  – encoret 22.09 – 22.19
  Eli tuo 3h 40minnaa ei sentään ihan pidä paikkaansa, mutta eipä se kovin kauas jää. (Paitsi jos lasketaan bändin treeni ennen keikkaa?) Joo, DVD:tä odotellessa… 🙂 Telkkariuusintakin ois kiva, koska digiboksin sekoaminen hävitti vanhan tallenteen.

  https://www.anssikela.com/arkisto/keskustelufoorumi/?naytaviesti=1635

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.