Tänään televisiossa

Tänä iltana (6.3.) kannattaa ankkuroida persiö tiiviisti sohvaan ja kääntää MTV3:lle, joka esittää massiivisen UNICEF Saariluoma All Night Shown kello 19.15 alkaen. Kyseessä on viihdettä ja vakavaa asiaa sekoittava ohjelma, jonka pyrkimyksenä on kerätä UNICEFille illan aikana mahdollisimman monta kuukausilahjoittajaa.

Saatanpa itsekin vilahtaa ruudussa. Toimin viimevuotiseen tapaan ohjelman musiikillisena tuottajana ja olen laatinut tätä tilaisuutta varten tutuista kappaleista uusia, jousilla höystettyjä sovituksia. Pauli Hanhiniemi saapuu esittämään Valehtelisin jos väittäisin -klassikon ja Anna Puu tulkitsee Twisted Sisterin niin ikään klassisen We’re Not Gonna Take It -kappaleen Janna Hurmerinnan, Lasse Kurjen sekä allekirjoittaneen säestyksellä.

Jousisovituksia onkin ollut taas muikeaa päästä tekemään. Ainakin koneella arrit kuulostavat juhlallisilta, toivottavasti ne osoittautuvat toimiviksi myös käytännössä.

Viuluarrien lisäksi kannattaa tietysti keskittyä myös ohjelman sanomaan. UNICEFia tarvitaan. Ei pelkästään Haitin kaltaisten katastrofien sattuessa, vaan ympäri maailmaa, päivästä päivään. Kävin itse pari vuotta sitten Ghanassa seuraamassa UNICEFin työtä kentällä ja olin näkemästäni vaikuttunut: en nähnyt pelkästään avun menevän perille – näin myös sen positiivisen kehityksen, joka kohteissa oli käynnistynyt.

UNICEFin toiminta perustuu yksittäisten ihmisten antamiin kuukausilahjoituksiin. Minä olen ollut nyt jo jonkin aikaa kuukausilahjoittaja ja voin kertoa, etten ole kertaakaan edes huomannut pienen rahamäärän kadonneen joka kuun alussa tililtäni. Kuitenkin näillä summilla – joilla ei siis ole minulle mitään merkitystä – voidaan oikeasti tehdä ihmeitä. Niillä voidaan jopa pelastaa ihmishenkiä.

UNICEFiin sijoitettu raha ei oman kokemukseni perusteella mene hukkaan. Tai ainakin pystyn keksimään sille aika monia huonompiakin sijoituskohteita.

Pistetäänpä illan ohjelman alkupalaksi parin vuoden takainen videoraporttini Ghanasta:

Kommentit

  1. Kiitoksia hyvästä musiikista. Hanhiniemi oli ihan paras. Suomen parhaimpia biisejä tuo ”valehtelisin jos väittäisin”.

  2. Siis ihan kauhea tuo tulimato-loinen! Miten voi olla..ihan kuin jostain kammottavasta painajaisunesta. Olen katsonut nuo videopätkät joskus aiemminkin, mutta aina tuo kyseinen kohta kauhistuttaa ja lähes oksettaa..pistää ainakin todella ajattelemaan asioita!

    Tämäniltaisen Unicef-ohjelman musiikit toimi loistavasti, kuulosti hienolta! Olisi voinut kuunnella/katsella enemmänkin näitä musiikki-esityksiä! 🙂

  3. Niin joo tosiaan unohtu se sanoa mitä Noorakin totesi, että olishan tuota musiikkia voinut enemmänkin olla 🙂

  4. Valitettavasti ne alun ala-arvoisen huonot vitsit tai juonnot tai mitä ne nyt muka olivatkaan kestivät niin hiton kauan, että oli pakko vaihtaa kanavaa, jolle sitten unohtui. Asia on hyvä ja tuenkin Unicefia kuukausittain.

  5. Ihan vaan mielenkiinnosta – mitä ohjelmaa käytät arrien teossa?

  6. GarageBandia, eli Macin mukana tulevaa karvalakkimusaohjelmaa. Se ei ole tuohon tarkoitukseen läheskään paras mahdollinen ohjelma, mutta kyllä silläkin arrit saa väännettyä ja nuotit printattua.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.