Keikkaraportti: Tavastia 20.5.2010

| Tagit: | Aiheet: Keikat | Kirjoittaja:
Kuva: Mari Lehmonen

Idea oli hyvin yksinkertainen: mennään soittamaan Tavastialle ilman minkäänlaista palkkiota, päästetään yleisö ilmaiseksi sisään ja laitetaan salissa hattu kiertämään – jokainen saa maksaa esityksestä mitä haluaa.

Media riehaantui. Ohjelmatoimistoni julkaisi keikkaa edeltävällä viikolla hankkeesta kertovan tiedotteen ja äkkiä hukuin haastattelupyyntöihin. Tilanne kääntyi jopa hiukan absurdiksi: näkyi ”Anssi Kela tekee historiaa!” -tyyppisiä otsikoita, lehdistö oli huomattavasti kiihoittuneempi tästä yksittäisestä Tavastian keikasta kuin vaikkapa edellisestä levystäni.

Kaiken tämän ennakkomekkalan keskellä elättelin varovaista toivoa siitä, että Tavastia täyttyisi ensimmäistä kertaa urallani.

Ei täyttynyt. Ilmaisuudesta ja median rumputulesta huolimatta väkeä oli suunnilleen sen verran kuin minun Tavastian keikoillani on yleensä ennenkin ollut. Tarkka pääluku ei ole tiedossa (koska ei myyty lippuja, joista sen olisi voinut laskea), mutta osallistujien määrä lienee liikkunut kolmen- ja neljänsadan välillä. Tyhjille seinille ei toki tarvinnut esiintyä: salia ei avattu kokonaan (takaosa ja parveke pidettiin kiinni), joten hieman pienemmälläkin lössillä saatiin aikaiseksi hyvä ja tiivis tunnelma.

Olikin jännä huomata, että tunnelma oli tosiaan poikkeuksellinen, sen pystyi aistimaan heti ensimmäisestä biisistä lähtien. Yleisöstä huokui lavan suuntaan jonkinlaista lämpöä, jollaista en välttämättä muista aikaisemmin tunteneeni (enkä tarkoita tällä valojen aiheuttamaa fyysistä kuumuutta). On ehkä hiukan kornia todeta näin, mutta minusta vaikutti siltä kuin ihmiset olisivat olleet vilpittömästi kiitollisia siitä, kun heille tarjottiin elävää musiikkia ilmaiseksi. Salissa oli hyvää mieltä ja jonkinlaisen yhteisen kokemuksen juhlallista tuntua, olimme ikään kuin samalla asialla.

Lavalle näkyi pelkästään hymyileviä kasvoja ja tuikkivia silmiä. Normikeikkojen humalaistä ärinää ei tarvinnut sietää – nämä yleisön edustajat olivat ehdottomasti valioyksilöitä, kaukana niistä paviaanihäkin karkulaisista, jollaisia valitettavasti joskus joutuu lavalta käsin paimentamaan. Yhteislaulu raikui ja käsiä lyötiin rytmikkäästi yhteen, mutta tarvittaessa oltiin myös hiirenhiljaa.

Juuri tällainen yleisö on esiintyjän vinkkelistä parasta mahdollista. Olisikohan ihmisten onnistuneella ponnistuksella jotain tekemistä sen kanssa, että esityksemme sijoittui keskelle viikkoa? Nyt kovinkaan moni ei tainnut olla liikenteessä päämääränään mahdollisimman korkeat promillet, Tavastialle oltiin selvästikin tultu nauttimaan musiikista.

Kuva: Jerry Hellström

Mahtavaa oli myös se miten intensiivisesti yleisö seurasi keikan alusta loppuun. Salin ja baarin välillä ei näkynyt juuri minkäänlaista trafiikkia, ihmiset tuijottivat lavalle kuin hypnoosissa. Tämä oli mielestäni aika yllättävää. Olisi nimittäin voinut olettaa paikalla olleen paljon ihmisiä, jotka päästyään ilmaiseksi sisään olisivat katselleet kohteliaisuudesta pari biisiä ja ryhtyneet sitten juomapuuhiin. Ehkä 20 euroa maksavalla keikalla odottaisi yleisön ottavan tuolla tavoin keikan joka hetkestä kaiken irti, mutta ilmaiskeikalla tämä oli erikoista.

Tai eipä siinä kai mitään niin outoa ollut – keikkahan oli niin maan tulen saatanan hyvä! Orkesterimme oli lyömättömässä iskussa ja soittaminen todellinen nautinto. Esityksessä oli hyvässä suhteessa harjoitettua kurinalaisuutta ja spontaania iloittelua. Valmista biisilistaa ei taaskaan ollut, mutta keskustelufoorumin raportin mukaan viihdyimme lavalla 2 tuntia 15 minuuttia ja esitimme 23 kappaletta – mielestäni ihan riittävästi vastinetta vapaalle pääsylle.

Itselleni jäi erityisesti mieleen viime sunnuntaina menehtyneen Ronnie James Dion muistolle esittämäni akustinen tulkinta Holy Diverista. Pieni hevimenninkäinen on ollut merkittävä vaikuttaja omalla musiikillisella matkallani, joten suhtauduin klassikkokappaleen versiointiin suurella tunteella. Harmikseni en ehtinyt opetella sanoituksia ulkoa eikä lunttilappuun tukeutuminenkaan sujunut täysin ilman kompurointeja. Ajatus oli kuitenkin tärkein – terveisiä sateenkaaren tuolle puolen, maailman kovin hevilaulaja levätköön rauhassa.

Keikan jälkeen naamatun kautta värvätyt vapaaehtoiset (vielä suuret kiitokset Kirsille, Riikalle, Timolle ja Samille!) kiersivät lippaineen keräämässä kolehtia. Rahat ynnättiin ja keräyksen tulos on tässä: yleisö maksoi keikastamme 1860 euroa 65 senttiä.

Kiitokset kaikille teille, jotka laitoitte lanttinne likoon! Olimme valmiit esiintymään ilmaiseksi, joten lähes 2000 euroa on ilman muuta iso plussa.

Kuva: Jerry Hellström

Keräystulosta lienee kuitenkin syytä myös analysoida hiukan kriittisemmin.

Jos oletetaan, että yleisöä oli 350 henkeä (luku ei ainakaan mene kovin pahasti pieleen), niin tämä tarkoittaa sitä, että keskimäärin ihmiset olivat valmiit maksamaan keikastamme 5 euroa 30 senttiä. Tämä on suunnilleen saman verran kuin sisäänpääsymaksu Tavastian lauantaidiskoihin, elävän musiikin konsertit puolestaan maksavat Tavastialla normaalisti vähintään 11 euroa (esim. Maija Vilkkumaan huominen keikka näyttäisi maksavan 19 euroa). Yhden kappaleen hinnaksi muodostui tällä laskuopilla 20 senttiä.

Keräyslippaissa olleiden seteleiden perusteella monet olivat maksaneet huomattavasti tuota keskiarvoa suurempiakin summia – mikä puolestaan tarkoittanee sitä, että useat ovat päättäneet olla maksamatta yhtään mitään.

Keikkapalkkiona 1860 euroa ei siis ole kovinkaan erityinen, huomattavasti normaaleja palkkioitamme pienempi. Tavallisesti keikkailuun liittyvien kulujen jälkeen siitä jäisi käteen sen verran, että tuon hintaisia keikkoja tekemällä olisi hyvin vaikeaa pitää viisihenkistä yhtyettä teknikoineen leivänsyrjässä. Pelkästään taloudellisessa mielessä tämä konsepti ei siis ole mikään kultakaivos.

Silti olen sitä mieltä, että ilmaiskeikan järjestäminen oli ehdottomasti kannattavaa. Se ei ehkä palkinnut rahallisesti mitenkään ruhtinaallisesti, mutta keikan arvo kannattaakin mitata henkisessä pääomassa. Soittaminen oli pirun hauskaa ja ihmisten iloisten ilmeiden näkeminen teki sydämelle eetvarttia. Välillä tämä musiikin tekeminen saattaa olla hieman työlästä. Tällaisten keikkojen jälkeen jalat eivät kuitenkaan ota maahan ainakaan muutamaan päivään.

Näen tällaiselle ilmaiskeikalle funktion myös eräänlaisena lähetystyönä. Faktaahan on nimittäin se, että syystä tai toisesta minä en yhtyeineni nauti mitenkään suurta kansallista arvostusta live-esiintyjänä. Eilen Tavastialla saatoimme kuitenkin saada kenties muutaman uuden faninkin. Ilmaisuus houkutteli paikalle varmasti myös sellaisia ihmisiä, jotka tuskin muuten olisivat eksyneet viettämään iltaa minun ja yhtyeeni kanssa. Ehkä he tämän jälkeen tulevat toistekin?

Aika monta iloista naamaa. Klikkaa kuva suuremmaksi ja löydä joukosta oma itsesi!

Kommentit

 1. Hieno raportti ja varmasti hienompi keikkakokemus! Harmillista ettei päässyt katsomaan kun oli keikka niin kaukana. Lisää näitä!

 2. Komppaan Mikkoa kympillä!Nyt ketuttaa vielä enemmän kun en päässy kattomaan!Mutta That´s Life!>:\Yhdyn myös pyyntöön lisää näitä ja ehkäpä kehä 3 ulkopuolella…>;0)Sinne rahtaan itseni taatusti!Mullakin tosiaan tuo asuinpaikka aiheuttaa rajoituksia,150 km länteen Hesasta kun on tuo meikäläisen osote…

 3. Aivan mahtava keikka. Jopa niin mahtava, että siitä hohkuva energia tarttui oikeen itseen ja omaan soitteluharrastukseen mukaan. Kotiin päästyä olisi heti tehnyt mieli vain napata kitara käteen, eikä mennä petiin. Iso kiitos tästä elämyksestä.

 4. Iso kiitos!

  Voi miten mieli palasi sen lähes kymmenen vuotta takaisin päin, niihin aikoihin, kun Nummela julkaistiin.

  Maaginen ilta.

  Tämän enempää ei löydy sanoja.

 5. Olipas lämminhenkinen raportti, mutta niin oli keikkakin! Pysyköön jalat ilmassa pitkään!

  Tuo 2 h 15 min on itse asiassa Antilta kuultua tietoutta. Vähensin keikan loppumisajasta tuon ajan, joten sain keikan alkamisajaksi 20.35. (Kun intro soi ja artisteja alkoi pukata takahuoneesta lavalle, ei tullut mieleen alkaa kaivaa kännykkää esiin ajan tarkistamista varten.)

 6. harmi etten alaikäisenä päässyt, varmaan oli mahtava tunnelma. olin kyllä taannoisella hyvinkään keikalla, josta iso kiitos:D oli hauskaa. sellasia keikkoja lisää..

 7. Of cource outo ankka tulee takaisin, mutta millä keinoin,

 8. Ekaa kertaa keikallas ja pakko myöntää et oli kyl pirun spontaani sellainen! Ehkäpä juuri sen takia se tempaisi mukaansa niin hyvin, koska kukaan ei osannut aavistaa mikä kipale olisi seuraavana. Tapa millä onnistuit ottaa yleisön mukaan oli loistava ja huomas kyl et viihdyit lavalla. Toivotaan et niin oli tilanne, sillä yleisö viihtyi ainakin!
  Olen kyllä Matskin kaa samaa mielt, himaan päästyäni ni kaivoin skitan esille ja siitä alko parin tunnin jamisessio. Onko lisää keikkoja luvassa loppukesästä Helsingin tienoilla?

 9. KIITOS KIITOS JA KIITOS!!!!!
  Eilinen tavastian keikka oli huikein keikka millä olen ollut!
  Sanon näin varmaan kaikkien keikkojen jälkeen, mutta tämä keikka teki minuun syvän vaikutuksen.
  Yleisön läsnäolon ja hyvänhengen aisti niin selvästi, että iho meni kananlihalle. Ja sen näkeminen että myös bändi todella nautti soittamisesta, oli niin hienoa.
  Se todella huokui koko keikan ajan, että nyt mennään eikä meinata.
  Kyllä leijuu taas pari päivää ilmassa kuuntelijakin, jos artistikin, Anssin sanoja lainatessa.

  Näistä keikoista saa niin mahtavan positiivisen latauksen, minkä avulla on taas valmis taistelemaan vaikka tuulimyllyjä vastaan.
  Kolehdinkeräilijänä minulla oli etu saada antaa oma panokseni hyvälle asialle, joten olkaat hyvät vaan! Ilo oli minun puolellani, taas yhtä kokemusta ja muistoa rikkaampana.
  Seuraavia keikkoja odotellessa. 🙂

 10. Toisaalta, kun näitä keikkahintoja vertailee, niin esim. Ismo Alanko Teholla kustantaa Tavastialla vain 12e (ainakin viime kesänä) ja keikkoja vedettiin kaksi ko. illan aikana samaan rahaan. Itseasiassa Tavastian edessä kadulla taisi olla kolmaskin..mitä voi kutsua samantyyppiseksi loistavaksi asiakaspalveluksi kuin tätä kolehtikeikkaakin. Että ei ehkä kannata verrata saatuja tuloja niihin kalleimpiin ylihinnoiteltuihin, useimmiten keikat ovat kuin kirpputoritkin, eli halvimmalla saa parasta :). Toinen esimerkki on vaikkapa Balls, 5e plus narikka 2e, ei tosin Tavastialla mutta Helsingissä.

  T:Epäsäännöllinen mutta pysyvä hyvän musiikin kuluttaja, joka ei maksaisi Tavastialle sisään MISTÄÄN bändistä 20e.

 11. Tästä keikasta jäi niin hyvä fiilis päälle, että tämän tunteen ei toivoisi koskaan katoavan! 😉

 12. Ensin tärkein, eli iso KIITOS koko bändille! Aivan mahtava suoritus! Erityisesti tuli kiinnitettyä huomiota Kelly Ketosen suoritukseen jostain syystä. Aikaisemmin bändin rumpali on vain ollut ”siellä takana paukuttamassa” 🙂 Koko bändi uhkui positiivista energiaa, joka mielestäni tarttui yleisöön. Mukavaa että Anssi myös huomasi tämän 🙂

  Keikan eka biisi, Kaatuneiden muistolle, oli täysi yllätys – positiivinen sellainen! Lisäksi kuultiin aivan mahtava Nolla. Näiden lisäksi muun muassa kuulin ensimmäistä kertaa ”Kaunotar ja Basisti” -nimisen teoksen, joka on ehdottomia suosikkejani.

  Kun yleensä on tapana hyvässä palautteessa antaa rakentavaa kritiikkiä, niin olisin toivonut akustista kitaraa ehkä aavistuksen enemmän. Puistossa veto oli illan parhaimpia, ja ehkäpä Rakkaus on Murhaa -teoksen olisi voinut vetää akustisesti. Eihän siinä bändin soinnissa mitään vikaa ollut, mutta ehkä vaihtelua kaipasin sovitusten puolesta 🙂 Mitään muuta kritisoitavaa en kyllä löydä. Kaikki bändin jäsenet eläytyivät täysillä!

  Nyt kun luen tuon keräyssumman niin olen ehkä hieman pettynyt. Odotin vähän suurempaa summaa ja olisi itse tehnyt mieli antaa enemmänkin, mutta kun taloudellinen tilanne on todella surkea, niin katson oman osuuteni (5 €) kuitenkin siedettäväksi. Jos tätä antamaani summaa vertaa keskituloisen tuloihin samassa suhteessa, niin työssäkäyvien olisi pitänyt antaa noin 25 €.
  Kuitenkin toivon että uusia faneja tarttui mukaan ja keikkoja tulee lisää (ja sitä kautta ehkä myös tuloja) !!

 13. pahus että oli loistava ilta!!aivan mielettömän ihana!kiitos Anssi:)!!!

 14. Kiitokset vastaanotettu. Kolehdista tulikin mieleeni vuosi 1991, kun olin kahden muun varusmiestoverin kanssa soittokeikalla Kotkan Meripäivillä eräässä oluteltassa. Suoritimme keikailun kylläkin siivilivaatteissa (onneksi). Koostumuksena oli laulaja allekirjoittanut, kitaristi ja kosketinsoittaja. Biisejä oli treenattu kasarmilla noin 45 minuutin settiin (covereita kaikki). Pari settiä oli illasssa torstaista lauantaihin. Järjestäjiltä emme saaneet korvauksena muuta kuin ruuan ja juomista, jotka sitten nautittiin keikan jälkeen. Kolmantena keikkailtana sitten eräs yleisön joukosta
  laittoi hatun kiertämään ja kitarakotelon avattiin kolehtikäyttöön. Saimme kuin saimmekin vähän taskurahaa muutaman satasen/nuppi (mummonmarkkoja). Mainittakoon vielä, että PA-kamat keikalla olivat Tapani Kansan vanhat.

 15. En ole Anssi Kelan musiikista ikinä välittänyt, suoraan sanottuna inhoan Millaa ja muita hittibiisejä, mutta mikä analyysi! Arvostus miestä kohtaan kasvoi huomattavasti tämän jälkeen. Hienoa kuulla, että ilmaiskeikka oli menestys.

 16. jast watsin hier anssi kela and his bänd.

  milla is oosom! häs anssi teiken samthing else tän kalakeitto pörhäps?

 17. Keikka oli loistava, kiitokset siitä!!

  Olemme siipan kanssa käyneet keikoillasi kahdesti aiemmin Tavastialla ja kerran pubissa Länsi-Vantaalla. Tämä kolmas Tavastian kokemus oli PARAS! Todellakaan humalaiset eivät örveltäneet ja kälättäneet, niin kuin karmaisevasti tapahtui jokunen vuosi sitten pikkujouluaikaan olleella keikalla.
  Kuitenkaan en antaisi ihan kaikkea kredittiä siivolle yleisölle – sinä Anssi olit nyt niin rento ja hyväntuulinen, että se tarttui myös meihin kuulijoihin. Lämpö säteili lavalta 🙂

  No sitten maallisempiin asioihin. Narikka otti 2,50e/hlö vaikkei mitään sinne jättänytkään..ehkä se verotti keikasta kaiken kaikkiaan maksettua summaa. Siippa oli antamassa kympin/nokka, mutta helposti sain ympäripuhutuksi ja laitettiin 15e/nokka. Enemmänkin olisi voinut lippaaseen pistää loistavasti vedetystä keikasta!

 18. Se on kyllä ihan JÄRJETÖN synti, jos teidän livekuntonne ei ole yleistä tietoa. Ihan oikeasti käsi sydämellä olette varmaan yksi mukaansatempaavimmista bändeistä, joiden keikoilla olen itse ollut. Anssi Kela on keikoilla niin paljon enemmän ROCK. Ei sitä edes usko ne jotka eivät ole kokeneet. Toivon todella, että joku nyt heräsi.

  Nimim. Viides Kela-keikka takana ja meno vain paranee!

 19. Oletkos, Anssi, vilkaissut viikonlopun Iltalehteä? Siellä tyylikonsultti Katja Alinen kommentoi sun tämänhetkistä habitusta: ”X Factor -finaalissa piti oikein hieraista silmiään. Anssi Kela näytti Jone Nikulalata, joka oli unohtanut asenteensa piirongin kulmalle. Pitkä tukka ja mustat vaatteet eivät tee valjusta popparista hurjaa rokkaria. Sitä paitsi sympaattisempi look pukisi poikamaista Anssia paremmin.”

  En ota muutoin kantaa, mutta kyllähän me kaikki tykätään kaikesta kauniista ja komeasta, mikä ei tarkoita, että tukkaa tarvitsisi katkoa… 😀

 20. Olin luuseri. En tullut paikalle kun olin varma, että Tavastia pursuaa yli äyräiden. Nyt jatkan sun mahtavan musan kuuntelua luureista…

 21. Tavastialla oli nähtävästi todella hieno meininki! Tosin tein päätelmäni vain kuulopuheiden pohjalta; itse en päässyt paikalle johtuen 17 vuoden iästäni. Katsastin noita muutamien käyttäjien youtubeen lataamia videoita, ja hienolta kuulostaa: erityisplussa Shredsin loistavasta soundista, mutta kaikenkaikkiaan hyviä biisivalintoja ja sovituksia ja bändi toimii!

  Arvon Katja Alisen asiantuntevaan lausuntoon sanoisin vielä, että minun mielestäni Anssi taas on hyvinkin tarkka tyylistään, eikä hän tiettävästi koskaan vedä ylleen mitä tahansa rättiä. Suosittelen myös Anssin tyylipostausten lukemista.

 22. Ei Nikulaa edes nimeksi, mutta kun Anssi pisti rockvaihteen silmään, heilautti piiskaa ja veti päätä takakenoon, hetkittäin verkkokalvolle piirtyi elävistä legendoista suurin, itse Lemmy.

  Keikka oli komea, fiilis niin lavalla kuin yleisössäkin mainio. Erityisen hienoa oli kuulla hittien ohessa harvinaisempia livepaloja. Niistä välittyi suuri soittamisen palo.

  Pieninä palasina on soittajan leipä maailmalla. Toivottavasti kolehdin lisäksi saatu henkinen hyvä, auttaa jaksamaan ammatissa. Toivottavasti nähdään taas pian Tavallakin, ihan maksullisissakin merkeissä.

 23. Minäkään en päässyt paikalle, mutta olisi ehdottomasti pitänyt. Varsinkin kun on katsonut noita vetoja youtubesta (käytännössä koko keikka siellä ja äänenlaatukin erinomainen, kiitokset uppaajille):

  http://www.youtube.com/results?search_query=anssi+kela+tavastia

  Hienoja vetoja kaikki, mutta Kevät tulee oli oma suosikki. Siitähän tuli ihan pirteä livebiisi 🙂

 24. Voi perkele!!!

  Ymmärrän että nuorisolla on vähän rahaa, mutta silti tuollainen kertamaksu!

  En valitettavasti päässyt paikalle,mutta paksumahana vanhempana fanina haluan maksaa. Anssi: kerro tilinumero niin laitan rahaa. Jos olet ujo kerro numero minulle yksityisesti. Kaikille tiedoksi, postiosoitteeni on jhuden@gmail.com. Näkemättömäni keikan arvo on minusta luokkaa 30 euroa…

 25. Juha H: Arvostan kovasti elettäsi, mutta ei tässä sentään tyhjästä tarvitse ryhtyä maksamaan. Eiköhän tässä vielä tule sellaisiakin keikkoja, joille voit lunastaa ihan perinteisen pääsylipun.

 26. Kiva, että tuli kuvia! 🙂 Hauska katella stagelta yleisöön päin, tässähän käypi ihan ujostuttamaan….

  Missäs vaiheessa toi Kelly tuon näkökulmansa nappasi? Piilokamera rumpupalikassa?

 27. Kyllä Anssi mainitsi kuvan otosta, vähän aikaa siinä meni kun odottelimme Kellyn laukauksia.

 28. Kiits, Hilu, infosta. Lienen ollut shokissa, koska nassu näyttäisi kuvassa olevan, mutten muista asiaa…mutta ihan kivaa on ollut, kun kerran hymyilen. 😉

 29. Vitsi, että tuo Kevät Tulee toimii sähköisesti aivan törkeän hyvin. Ja oikein keväinen tuo Saaran koskeketin melodia, kyllä toimii!

 30. Piippuhylly kiittää ja kuittaa. Oli ilo palata keikoillenne pienen tauon jälkeen ja todeta, että hyvin Te vedätte! Keikka alkoi sellaisella Kellyn & co takomisella, ettei sen enempiä tarvinnut miettiä miksi keikkoja on tullut kierrettyä…

  Ilta oli todella lämminhenkinen. Hauskoja hetkiä oli mm. Mikan faijan BMW:n yleisön laulatus, johon vastasi neljän neidin keikasta selkeästi nauttinut ryhmä miksauspöydän läheisyydessä 😉 Myöhemmin he siirtyivät lähemmäs lavaa ja antoivat mukavasti pilkettä silmäkulmaan, kun heitä seuraili.

  Valitettavasti keikan jälkeen oli kiire kotiin, kiitos vuorotyöläisen seuraavana aamuna aikaisin alkaneen työvuoron.

  Sari oli myös ensimmäistä kertaa mukana keikallanne ja tuntui pitävän näkemästään sekä kuulemastaan 😉

  Toivottavasti kesällä kohdataan!

 31. Truly amazing. Very nice tribute indeed. Kudos to you good sir.

 32. Ihan tyhmää kun en koskaan pääse Anssin keikoille, kun olen liian pieni. Voisitko joskus tulla tänne Kuopioon jonnekin muualle kuin K-18- paikkoihin? Keikkasi ovat aina Introssa tai Henry’s Pubissa tai jossain sellaisessa. Ja mä oon toivonut pääseväni sun keikalle n. 6- vuotiaasta asti :S
  Kun tulit esiintymään Eliaksen kanssa X-Factoriin, oli pakko laittaa heti nauhottumaan ja katsoa isin kanssa illalla kun me ollaan molemmat sun faneja 🙂

  T. Sohvi 12 v.

 33. Keikka oli loistava, parhaita AK-keikkoja koskaan. Tarkempaa analyysiä myöhemmin.

 34. No olipas ihmeellinen juttu taas….. Suomi on täynnä bändejä, jotka esiintyvät ilmaiseksi yleisölle joka viikko ihan mielellään. Anssilla taitaa olla kulunut liian pitkä aika perusmuusikon hommista.

 35. Suomi on tosiaan täynnä ilmaiseksi esiintyviä bändejä. Näille yhteistä on tavallisesti se, ettei niissä soittavien ihmisten harrastus ole vielä muuttunut ammatiksi. Siinä vaiheessa, kun virallisiin papereihin aletaan oikeasti merkitä ammatiksi ”muusikko”, niin yleensä ajatuksena on tienata soittamisella. Silloin ei ole muita tulonlähteitä mahdollistamassa ilmaisia soitteluita.

  Eivät perusmuusikon palvelukset siis normaalisti ilmaisia ole, en tiedä mistä olet saanut tällaista tietoa.

 36. Perusmuusikko on ilmeisesti päivätöissä käyvä/työtön/opiskelija, joka haaveilee, että voisi joskus elättää itsensä ja perheensä muusikon ammatissa 🙂

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.