Kesäbiisi

| Tagit: | Aiheet: Musiikki | Kirjoittaja:

Pari vuotta sitten tapaamani ghanalainen reggae-artisti, Rocky Dawuni, on hiljattain julkaissut Hymns For The Rebel Soul -albumin. Levyllä on kappale, jonka tekemisessä myös minulla on ollut näppini pelissä.

Take It Slow (Love, Love, Love) -biisi syntyi Unicefin kenttämatkalla Ghanassa (reissu on raportoitu tarkemmin täällä). Afrikkalaisen kuun alla vietettiin pari musiikkipitoista ehtoota akustisten kitaroiden ja rumpujen säestyksellä, kipale sai alkunsa noissa sessioissa. Muistaakseni seurueeseen myös kuulunut Kim Herold taisi olla rallatuksen alkuperäinen pääarkkitehti.

Muutama kuukausi tuon reissun jälkeen Rocky Dawuni tuli pistäytymään Suomessa. Järjestin tuolloin Tavastialla Unicefin hyväksi konsertin, jossa myös Rocky hyppäsi lavalle. Illan viimeisenä encorena rämpyteltiin tämä biisi, joka oli jäänyt muhimaan Rocky rastojen alle.

Onnistuneen konsertin jälkeen päätimmekin mennä studioon äänittämään kappaleen. Soitin Jukka Immoselle ja puuhasin meille pikaisen session Fried Musicissa. Take It Slow (Love, Love, Love) äänitettiin parissa tunnissa ja lopputulos päätyi sitten lopulta oikein levylle asti.

Nyt biisistä on laadittu videokin, tällainen:

Omaa panostani ei nähdä videolla, mutta se on kuitenkin kuultavissa: sävelsin biisin väliosan (se kohdassa 2:20 alkava juttu), sanoitin pari pientä riviä, soitin akustisen kitaran ja basson, napsuttelin sormia, rahistelin rytmikkäästi tulitikkuaskia ja lauloin taustalaulut. Ai niin, tuuttasin myös nokkahuilua! Ala-asteen musiikintunnit virtsalta haisevine Aulos-huiluineen eivät siis menneetkään hukkaan.

Jos haluat ladata tämän kelpo kesäkappaleen itsellesi, niin se onnistuu ainakin iTunes Storesta:

Rocky Dawuni/Hymns For The Rebel Soul

Lienee muuten sanomattakin selvää, että komppaan MM-kisoissa Ghanaa. Go Black Stars!

Kommentit

 1. Katos, en näemmä olekkaan ainoa suomalainen joka kannattaa Ghanaa! 😀

  Kipale on hyvin rento, sopii erinomaisesti kesätunnelmaan. Ellet olisi pistänyt linkkiä facebookiin niin moni ei olisi varmaan edes kuullut kyseistä kappaletta!

 2. Tullut kuunneltua välillä ahkerasti Kim Heroldia ja hän on tehnyt itselleenkin ”tälläisen” biisin nimeltä Love In A Bottle. Kertosäkeessä menee samaan tyyliin love love love love mut sit tuleeki love in a bottle. Mutta kuunteleppa anssi ja kerro jos tiedät jotakin enemmän 🙂 Hyviä biisejä molemmat. Oli vain pakko ruveta miettimään asiaa kun heti tuntu niin tutulta.

 3. En ollut aikaisemmin kuullut tuota Kimin biisiä, mutta samankaltaisesti se tosiaan paikoitellen menee.

 4. Kerrankin hyvä kesäbiisi! 🙂

  Rocky oli varsin valovoimainen ilmestys Tavastian lavalla ja ostaisin mieluusti koko levyn, jos niitä jostain joskus ihan fyysisessä formaatissa voisi saada.

  Mukana levytyssessiossa olivat ilmeisesti ainakin Kim Herold, Tidjan Ba ja Jonna Kosonen. Onko heidän roolistaan tietoa tai muistikuvia? (Epävirallisen lisämuistin mukaan Tavastian live-esityksessä Anssilla oli Stratocaster ja Kimillä akustinen kitara, kaikki lauloivat.)

 5. ”Finnish folk flute” on mainittu aika monessa paikassa tuon levyn yhteydessä. 😀

 6. Tästä tulee väkisinkin hyvälle tuulelle! 🙂

 7. Sattumalta minäkin tuon rastan biisejä kuuntelin yuotubesta ja innostuin ostamaan levyn jolloin tämä yhtenäisyys selvisi. Kivoja biisejä koko cd täynnä

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.