Lisää ilmaisia keikkoja! Lisää demokratiaa!

| Aiheet: Musiikki | Kirjoittaja:

Toukokuinen Tavastian ilmaiskeikka oli niin fantastinen kokemus, että haluamme bändini kanssa tarjota nyt samanlaiset elämykset myös tamperelaisille ja turkulaisille:

ILMAISTA ELÄVÄÄ MUSIIKKIA!
21.9. Turun Klubilla
ja 22.9. Tampereen Klubilla
Soittoajat: Turussa 20 ja Tampereella 21
Sisäänpääsy: 0 euroa
18 vuoden ikäraja

Formaatti on täsmälleen sama kuin Tavastiallakin: pääsylippua ei tarvitse maksaa, mutta sisällä esiintyjien hyväksi kerätään vapaaehtoinen kolehti. Maksa mitä haluat: jos keikka on mielestäsi hyvä, niin voit kiittää siitä kilauttamalla kirstuun hiukan käteistä – huonosta keikasta ei tietenkään kannata maksaa mitään.

Tavastialla konsepti toimi mainiosti ja tuloksena oli yksi parhaimmista keikoistani pitkään aikaan. Salissa vallitsi harvinaislaatuisen lämminhenkinen tunnelma ja viihdyimme lavalla lopulta kolmatta tuntia toteuttamassa yleisöstä huudettuja toiveita. Keräyslippaisiinkin kertyi sen verran, että pääsimme taloudellisesti plussan puolelle. (Tarkemman raportin ja yleisön kommentteja voit lukea täältä.)

Samanlaista elävän musiikin ilosanomaa olisi aikomus lähteä levittämään nyt myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Suosittelen näitä keikkoja lämpimästi jokaiselle. Vaikka et olisikaan perinteisesti ollut musiikkini ystävä, niin kannattaa silti tulla pistäytymään – saatat ehkä yllättyä.

♠    ♠    ♠

Tavastian keikkaan liittyi massiivinen gallup, jonka avulla yleisö sai vaikuttaa biisilistaan. Demokraattinen päätöksenteko on käytössä myös Turun ja Tampereen keikoilla: voit valita alla olevalta listalta viisi kappaletta, jotka haluaisit kuulla Turussa ja Tampereella. Listalta on jätetty pois sellaiset biisit, jotka on perinteisesti kuultu keikoillani joka tapauksessa: 1972, Aamu, Jennifer Aniston, Kaksi sisarta, Karhun elämää, Laulu petetyille, Mikan faijan BMW, Milla, Nummela, Puistossa ja Rva Ruusunen. Ei huolta – myös noita kappaleita tullaan kuulemaan Turussa ja Tampereella. Nyt äänestetäänkin niistä lopuista.

Viisi eniten ääniä saanutta rallia ynnätään biisilistoihin.

Mitkä kappaleet haluaisit kuulla Turun ja Tampereen ilmaiskeikoilla?

 • Rakkaus on murhaa (6%, 49 Ääntä)
 • Harhaa (6%, 47 Ääntä)
 • Älä mene pois (6%, 44 Ääntä)
 • Kissanpäivät (5%, 42 Ääntä)
 • Faijan haamu (5%, 42 Ääntä)
 • Kaunotar ja Basisti (5%, 39 Ääntä)
 • Vanha biisi (4%, 34 Ääntä)
 • Rock-unelma (4%, 32 Ääntä)
 • Murhaballadi (4%, 28 Ääntä)
 • Albin Stenman (3%, 24 Ääntä)
 • Suuria kuvioita (3%, 23 Ääntä)
 • Nolla (3%, 23 Ääntä)
 • Esko Riihelän painajainen (3%, 22 Ääntä)
 • Insomnia (3%, 21 Ääntä)
 • Joki (3%, 21 Ääntä)
 • Kevät tulee (2%, 18 Ääntä)
 • Uudet autot (2%, 18 Ääntä)
 • Suomalainen (2%, 18 Ääntä)
 • Kaveria ei jätetä (2%, 18 Ääntä)
 • Karhusaari (2%, 17 Ääntä)
 • Kipinöitä (2%, 17 Ääntä)
 • Sormus (2%, 17 Ääntä)
 • Ensilumi (2%, 17 Ääntä)
 • Kaatuneiden muistolle (2%, 16 Ääntä)
 • Mies ja meri (2%, 15 Ääntä)
 • Romahdus (2%, 14 Ääntä)
 • Kaivos (2%, 14 Ääntä)
 • Huoneessa (2%, 14 Ääntä)
 • Huuto (2%, 14 Ääntä)
 • Hakaniemen harmaa mies (2%, 13 Ääntä)
 • Loukussa (1%, 10 Ääntä)
 • Ihme (1%, 8 Ääntä)
 • Uni (1%, 7 Ääntä)
 • Aukio (1%, 7 Ääntä)
 • Haaveilua (1%, 5 Ääntä)
 • Paluu (1%, 4 Ääntä)

Ääniä kaikkiaan: 192

Loading ... Loading ...

Kommentit

 1. Saadaanko tästä Oulussakin joskus nauttia? Olisi hienoa päästä sinun musaa kuulemaan livenä, mutta harvoin olet käynyt keikoilla näillä seuduilla, ja silloin kun itse olen käynyt Etelässä, ei ole ollut teillä keikkoja 😀

 2. Nyt kävi se kauan kaivattu säkäri! Jos oikeen hyvä mäihä käy, ni pääsen ja jos viälä parempi mäihä käy, ni pääsen Anssin kanssa uudestaan kuvaan! Kupittaan puistokeikalla pääsin Anssin kanssa samaan kuvaan, mutta kaksi asiaa meni kuvassa pahasti pieleen.
  1.Oma ilmeeni kuvassa oli typerän puoleinen (mille ei aina voi mitään)
  2.Koska Anssi istuu kuvassa lavan reunalla ja minä itse seison vieressä on kyseisen kuvan ylpeä esittely johtanut usein kysymyksiin: ”Onks se (Anssi) oikeesti noin pieni?” Vastailen yleensä: ”Ei, se vaan istuu lavan reunalla.”

  Toivottavasti mäihä kävisi 😀

 3. Voi voi kun olisin kyllä ihan heltsingistä asti lähtenyt tampereen keikalle, mutta päivä kun on keskiviikko, niin eipä tulekaan lähdettyä :((

 4. No ehkä sitä yhden lomapäivän voi huvituksiin uhrata 😉 Hyvä konsepti, ihan periaatteestakin tällaista voi, ja pitääkin tukea. Nähdään Treella!

 5. Joo itsekin kannattaisin kovasti Ouluun samanlaista keikkaa kun tuppaa nuo Tampereet ja Turut niin kaukana olevan. Tietty se olisi varmasti vähän liian kallista bändille matkoineen päivineen. Mutta akustinen soolokeikka johonkin tänne voisi olla parempi vaihtoehto ?!!2!

 6. Sellianen ihmetyttää, että miten nuo keikkapaikat hyötyvät siitä kun soitatte ilmaiseksi? Eikös nuo klubit kuitenkin kerää rahansa pääsylipputuloista? Vai tienaako sitten pelkällä alkoholin myynnillä niin hyvin, että teidät päästetään soittamaan ilmaiseksi?

 7. Lipunmyyntituloista keikkapaikan pitäisi normaalisti maksaa bändin palkkio. Aika monasti sopimukset ovat sellaisia, joissa esiintyjälle on määritelty joka tapauksessa maksettava takuusumma, tai esim. 80 % lipputuloista jos ne ovat suurempia kuin tuo takuusumma. Näin ollen juomamyynti on keikkapaikalle se millä he yleensä tekevät (toivottavasti) voittonsa.

  Tässä tapauksessahan baarien ei tarvitse maksaa esittäjille mitään, joten niille jokainen illan aikana ostettu juoma on plussaa. Henkilökunnasta tulee tietysti kuluja, mutta niitä tulisi vaikkei noina iltoina olisi lainkaan elävää musiikkia. Eli ei tämä käsittääkseni ole baareillekaan yhtään hullumpi diili.

 8. Katkera on kohtalo, muutamaa kuukautta vajaaksi jää tuo ikäraja. Ei ole elämä helppoa meillä teineillä, vaikka mukana on keikuttu Nummelasta lähtien. Pitää sitten ensi vuoden puolella käydä keikoilla senkin edestä.

 9. Kyllä Anssin esiintymistä nyt ajaa/matkustaa katsomaan kauempaakin.Ihmiset on kummallisen mukavuudenhaluisia,aina pitäis keikan olla tuossa ihan naapurissa,että tulis lähdettyä.

  Itse en tuusulalaisena päässyt Tuusulan kirkkokeikkaa näkemään,enkä vanhana ylöjärveläisenä päässyt myöskään Ylisfestareille,joka suunnattomasti kismittää(sain kuitenkin siskon kautta Anssin nimmarin veljentyttären värittämään korttiin) joten kuittaan nämä keikat ajamalla sekä Turkuun että Tampereelle:)

 10. Sama kohtalo täällä, Tampereen keikka houkuttas, mutta muutamilla kuukausilla jää vajaaksi ikärajasta.. Enpä ole tainnut päästä Anssia livenä kuuntelemaan yli kolmeen vuoteen, harmittaa!

  No, toivottavasti Tampereelle tulee lisää keikkoja ensi vuoden puolella, niin pääsee mukaan, oli ikärajaa tahi ei.. :/

 11. Murhaballadi pitäs kyl saada livenä korviin!!!Ja vielä mielummin levylle!!!

 12. Insomniaa ei ole kuultu vuoden 2006 jälkeen. Eikö olisi jo aika treenata se takaisin ohjelmistoon?

 13. Haluaisin kyllä kuulla tuon Insomnia-kappaleen Turussa huomenna.

 14. Iso kiitos mahtavasta keikasta Turun Klubilla! Tunnelma oli katossa ja biisit hyviä. Tosin pieni miinus siitä, että ikitoiveeni Mies ja meri, torpattiin viime hetkellä arvon herra Karisalmen toimesta. Hmph. Onneksi sain sentään kuulla sen keväällä Koomassa 🙂 Toivottavasti kassa kilisi mukavasti, olette sen ansainneet. Kiitos!

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.