Poimintoja Martin-haasteesta, osa 1

| Aiheet: Musiikki, Videot | Kirjoittaja:

Martin-haaste on kelpo vauhdissa, kilpailuvideoita on ilmoitettu jo yli sata. Niiden vastaanottaminen on ollut hyvin jännittävää: olen klikannut jokaista linkkiä suurella mielenkiinnolla tietämättä lainkaan, mitä kaiuttimista alkaa seuraavaksi vyöryä. Olen ollut ehkä hiukan liikuttunutkin versiomassan edessä. Tuntuu hienolta, että ihmiset ovat oikeasti keskittyneet lauluihini ja hakeneet niihin oman kulmansa. Nähneet vaivaa. Yhdeksän tonnin kitara on tietysti mahtava motivaattori. Siitä huolimatta: lämpimät kiitokset videoistanne. Niistä on tullut hyvä mieli.

Materiaalia on siis kertynyt jo paljon. Versioita on tehty jokaisesta Nostalgiaa-albumin biisistä. Suosituimpia ovat olleet Tyhmä kuu ja Piirrä minuun tie, vähiten tulkintoja on tullut Nahkaa ja luuta -kappaleesta. Biisejä on lähestytty lähes kaikista mahdollisista kulmista: on reggaeta, metallia, soulia, punkkia, folkia, rockia, poppia, elektroa — jopa tangoa. Räppiä ei kuitenkaan kukaan ole vielä tehnyt. Eikö laadukas akustinen kitara kiinnosta räppäreitä?

Sadan videon rajapyykin ylittymisen kunniaksi nostan seuraavassa esiin kymmenen hienoa versiota. Haluan korostaa, että tämä ei ole top 10 -lista — nämä ovat vain esimerkkejä onnistuneista tulkinnoista. Alan tehdä tällaisia nostoja kuuntelusavottaa helpottaakseni: tuskin kellään on aikaa kuunnella kerralla yli sataa biisiä. Seuraavalla kerralla esittelen kymmenen muuta versiota.

Videot ovat alla siinä järjestyksessä, missä ne on ilmoitettu viralliselle Martin-haaste -kilpailusivulle. Kyseessä ei siis ole paremmuus-, vaan numerojärjestys.

Kuuntele seuraavat esitykset, ne ovat sen arvoisia. Saatat tehdä löytöjä. Jos näin käy, niin jaathan löytösi myös muille.

#18

#40

#43

#53

#55

#59

#61

#66

#81

#84

Kommentit

  1. Seuraan tätä innolla, vaikken valitettavasti, tai ehkä onneksi, itse osallistu 🙂

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.