Sivu 25

Kysymys
Mun levyhyllystä löytyy bändin nimeltä Rod of Moses Dallas-levy ja levyn sisäkansissa lukee tuottajana Anssi Kela. Myös valokuvissa oleva mies näyttää hieman sinulta… Oletko siis mahdollisesti tehnyt yhteistyötä Rod of Mosesin kundien kanssa ja jos olet niin kuinka päädyitte tekemään yhdessä levyä. Ja mikä ois mahdollisesti ollut sun vaikutus levyn viimeiseen biisiin Näkemiin?

Eveliina 04.04.2001

Anssi vastaa
Rod of Moses oli yksi niistä bändeistä, joiden levyjä tuotin ”välivuosinani”. Yhteistyöhön päädyttiin muistaakseni yhteisten tuttavien kautta. Näkemiin – biisiin soitin elämää suuremman, about kahdeksan minuuttia kestävän kitarasoolon! Muusikon urani huippukohta tai sitten pohjakosketus – vähän näkökulmasta riippuen… 😉

10.04.2001

Kysymys
Semmosta vielä, että luinpas tuosta Länsi-Uusimaan arvostelusta, että Mikan faijan BMW:stä on video, joka ois hyllytetty. Näinkö on asia? Nimittäin en oo tuosta asiasta kuullutkaan, en videosta enkä hyllyttämisestä. Miksi video hyllytettiin? Näkeekö sitä yhtään missään? Uteliaisuus käy sietämättömäksi…

Iina 04.04.2001

Anssi vastaa
Video tosiaan oli jonkin aikaa Jyrkin pannassa, mutta nyttemmin sitä on taas esitetty. On kieltämättä aika vaikeaa ymmärtää miksi tuollainen panna alunperin julistettiin!
Helpoiten videon voi nähdä lataamalla sen suoraan näiltä sivuilta; se on löydettävissä tuolta ”kuvaa ja ääntä” -osiosta. Jos haluat sen myös televisioruutuun, niin ei muuta kuin toiveita Jyrkiin!

10.04.2001

Kysymys
Pystytkö käsittelemään lauluissasi kaikkia elämäsi asioita vai onko sinulla jotain niin pyhää, kipeää tai muuten sellaista asiaa, että sitä ei vain voi oksentaa suoraan kuuntelijan kasvoille. Esim. Zen Cafen sanoitukset alkavat olla jännittävästi siinä rajoilla, pitäisikö biisien tarinat pitää yksityisasioina. Onko lauluntekijällä yksityisyyttä? Onko kaikki elämässäsi pelkkää biisiä?

Magnus Keinälä 04.04.2001

Anssi vastaa
Tämäntyyppisten tekstien parissa askarrellaan tosiaankin jatkuvasti sen rajan kanssa. Milloin mennään liian pitkälle – missä vaiheessa omakohtaiselta kuulostavasta kuvauksesta tulee pelkästään kornia ja tukalaa kuultavaa?
Itse löysin ainakin yhden rajan tehtyäni viime syksyllä biisin, joka käsitteli syöpää. Periaatteessa teksti oli ihan hyvä, mutta näköjään ihan mistä tahansa aiheesta ei saa tehtyä toimivaa biisiä. Ainakin sillä kertaa menin vähän liian pitkälle…

04.04.2001

Kysymys
Loistavia tarinoita ja melodioita, mutta mistä saisi sointuja sun biiseihin, että ittekkin pääsisi soittelemaan akustisella sun biisejä?

Joni 04.04.2001

Anssi vastaa
Hmm… Aika perussointujahan noissa biiseissäni viljellään. C:tä, G:tä ja sen sellaista…
Täytyypä katsoa. Mikäli soinnuille tuntuisi olevan enemmänkin kysyntää, niin ehkä niitä voisi jossain vaiheessa laittaa näkyviin tänne kotisivuille. En kuitenkaan lupaa vielä mitään…

04.04.2001

Kysymys
Moi !!!!
Sä et warmasti usko mut sun musa on auttanu mua jaksaa E-L-Ä-Ä!!!! Sä et usko kuinka paljon sun musas on waikuttanu muhun… Mä oisin warmaa tehny itsarin jos sä et ois ollu olemas ja ilman mun rakasta bestistä ja omaaa haniini!!!! Et kiitos noin ihanasta musasta! Mä oisin woinu olla se Lauri Mikan faijan BMW:stä! Mikä sun lempi piisi on sun lewyltäs? Mun mielestä Puistossa on paras…Se on niin ihana biisi!
T:Kusipää

Yx kusipää waa…. 04.04.2001

Anssi vastaa
Hyvä että olet vielä joukoissamme! Ja katsokin, että myös pysyt mukana!

04.04.2001

Kysymys
Mieltäni on pohdituttanut Nummela-levylläsi tosipohjaisien biisien tarinoiden ihmiset. Eli kysyitkö ihmisiltä luvan heistä kertovan biisin tekemiselle vai kuulitko myöhemmin vihaista kuittia biisiesi tarinoiden tosipohjaisilta henkilöiltä? Millaista palautetta olet siis saanut henkilöiltä, joista jokin tietty tosipohjainen biisi kertoo?

Anu T. 04.04.2001

Anssi vastaa
Olen etukäteen maininnut, että nyt tuli tehtyä tällainen biisi. Toistaiseksi ei kukaan vielä ole alkanut kuumotella!

04.04.2001

Kysymys
Kerroit että isäsi on soittanut PF:ssä. Mitä isäsi muusikon ura on vaikuttanut sinuun? Voisikko kuvitella alkaa laulamaan samoja biisejä? Mitä isäsi työ sinulle merkitsee?

Tero 03.04.2001

Anssi vastaa
On tullut kovasti näitä isääni liittyviä kysymyksiä. Faijani oli luonnollisesti ensimmäinen musiikillinen esikuvani. Kuuntelin pikkupoikana Pro Fiden levyjä ja pääsin silloin tällöin mukaan keikoillekin. Kaikesta tuosta lapsena koetusta syttyi kipinä omaan musiikintekemiseen, joten isän esimerkki ja vaikutus on ollut todella suuri. Tällä hetkellä teen kuitenkin omat biisini.

04.04.2001

Kysymys
Moi,
Kuuntelen just parhaillaan sun Nummela-Plattaa ja voin sanoo et tää koskettaa todella. Itse henk. Koht. diggaan eniten noista sun mellancolisimmista biiseist, etenkin sanat pistää kylmät väreet meneen. Joo mä itse oon tällänen Hardcore-kidi täält Nummelast ja kysyisinki et meinaaks heittää jonkun keikan tääl tai jossain lähistöl?

T: Sake

$-boi! 03.04.2001

Anssi vastaa
On ollut puhetta ”Elämä on parasta huumetta” -konsertista, joka järjestettäisiin elokuussa Nummelan pesisstadionilla.

04.04.2001

Kysymys
Oletko tarkoituksella luonut Ruususen perhe-yhteisön, Mikan & Laurin ja sun muut sukulaisuus suhteet biiseihisi?
miten Harhaa-kappaleen Ilkka, Riikka ja Jesse liittyvät toisiinsa tai muihin henkilöihin?

Ruska 03.04.2001

Anssi vastaa
Ruususet olen luonut tarkoituksella; Mikan ja Laurin sukulaisuuden tajusin vasta kun joku sanoi siitä minulle. Minä näen kaikkien Harhaa -biisin hahmojen asuvan samassa kerrostalossa. Säkeistöissä ikään kuin siirrytään huoneistosta toiseen. Ja eiköhän se Ruususen rouvakin asu siinä samassa talossa…

04.04.2001

Kysymys
www.yowaenbileet.com löytyy syssyn sulkiksen keikasta tietoa. Kuinka kauan te meinaatte soittaa ja mitä kuuluu ohjelmaan keikalla?

Cage 02.04.2001

Anssi vastaa
Kun kerran on Tampereelle asti pyydetty soittamaan, niin täytynee vetää asiallinen setti. En tiedä vielä tarkemmin; kyseinen keikka kun tulee olemaan yhtyeeni ensimmäinen ”oikea” esiintyminen. Toivottavasti menee hyvin!
Muutkin ovat kyselleet tietoja tuosta keikasta. Cagen mainitsemasta ylläolevasta osoitteesta näkyy löytyvän mainiot infot!

04.04.2001

Kysymys
Onko nummela biisi tehty sun omasta elämästä ja jos on niin minkälainen koira sul on?

Iitu 02.04.2001

Anssi vastaa
Jos tutkit nämä sivut oikein tarkkaan, niin ehkä se koirakin luuraa jossain?

04.04.2001

Kysymys
Mua on jo kauan vaivannut, onko toi ex-bändis Pekka ja susi jotenkin hiphop-painotteinen? Olen vaan kuullut semmosta juttua… PeeÄs: Sun Nummela-levy rulezzz!!! Kiitos siitä!!!

Hiphop_girlie 02.04.2001

Anssi vastaa
Pekka ja Susi oli ehkä maailman vähiten hiphop -painotteinen bändi! Musiikin tyylinä oli aika perinteinen suomipop.

04.04.2001

Kysymys
Nostan hattua ja olen iloinen, että sait unelmastasi palasen toteutettua. Onneksi olkoon.
Kuka sinusta BMG:llä innostui lopulta (pequ, asko, maija????) ja kauan sait lämmitellä heitä
ideoillasi? Oliko olo epätoivoinen välillä?

-w- 02.04.2001

Anssi vastaa
Askohan se taas ensimmäisenä innostui. Eikä tarvinnut kauaa lämmitellä – Kallonen meni kerrasta kumoon!
Levytyksen koko kaareen mahtui toki myös epätoivon hetkiäkin, jolloin tuntui, että eihän tästä taida tulla ikinä valmista…

04.04.2001

Kysymys
Joensuu – GoldFinger. Hmm. Ei kuulosta niin hyvältä. Narutoppiin pukeutuneiden teinityttöjen valloittama teinibaari, jossa amispojat ovat hirveässä humalassa ja tytöt tahtovat kuulla vain Britney Spearsia. Harvat Fingerissä esiintyneet bändit ohitetaan olankohautuksella ja toivotaan, että Britney taas soisi. Ei kannata siis odottaa liikoja siltä paikalta.

BTW. Puistossa -kappaleessa on Laura, joka tapaa Petri Ruususen. Rva Ruusunen -kappale taas kertoo rouva Ruususesta, joka on naimisissa – yllättäen – herra Ruususen kanssa. Onko rouva Ruusunen tämä Laura, joka on mennyt naimisiin Petrin kanssa, vai oletko vain kovasti kiintynyt Ruusunen-nimeen?

Niin ja vielä. Mikan Faijan BMW. Lauri on hän, joka kutsuu jengin koolle, ja vain muutamaa päivää myöhemmin Lauri tekee itsemurhan. Kutsuiko Lauri siis vanhan jengin koolle siksi, että suunnitteli jo silloin tekevänsä itsemurhan, ja tahtoi nähdä vanhat ystävänsä vielä kerran ennen kuolemaansa, vai masentuiko hän niin paljon huomatessaan, ettei mikään ole enää niinkuin ennen, että surmasi itsensä? Vai ovatko nämä kaksi asiaa täysin toisistaan riippumattomia?

Irina 01.04.2001

Anssi vastaa
Kuulostaa pahalta… Ehkä pitää varmuuden vuoksi treenata pari Britney Spears -coveria…
Petri Ruusunen on rouva Ruususen poika.
Ja mitä Lauriin tulee: Kyselet kamalan vaikeita! En minä tiedä!

01.04.2001

Kysymys
ollaan kuunneltu radiosta mikan faijan bmw:tä ja ihmetelty kun alussa lauri soittaa ja puhuu äijän bmw:stä ja kuitenkin laulun nimi on mikan faijan bmw.. Onko siis laurin äijä sama kuin mikan faija?

mari & sanna 01.04.2001

Anssi vastaa
Ja sehän tarkottaisi tietenkin sitä, että Mika ja Lauri ovat veljekset. Makes kind of sense, when you think about it…

01.04.2001

Kysymys
onko sun isäs soittanut joskus Pro Fidessä?

marspa 01.04.2001

Anssi vastaa
On.

01.04.2001

Kysymys
Kysynpä nytten:
Mikä on sinun seuraava levysi ja milloin se arviolta tulee?
Mikä on ikäsi?
Miten suhtaudut Harry Potter-kirjoihin, öhöm- luetko niitä?
Aiotko hankkia yhtyeeseesi enemmän väkeä?Keitä ovat Anna Kuoppamäki ja Alexandra?
Onko sinulla itsellä moottoripyörää?
Miten paljon Nummelassa on rikollisuutta?

Juho Taskila 01.04.2001

Anssi vastaa
Hirmuinen kysymysvyöry! Vastaan kumminkin: Seuraavasta levystä ei ole vielä minkäänlaista tietoa. Ikäni on 28. En ole lukenut Harry Pottereita. Yhtyeessäni on tällä hetkellä ihan riittävästi jengiä. Anna Kuoppamäki vaikuttaa yhtyeessä nimeltä Wilma, Alexandra virittelee omaa soolouraa. En omista moottoripyörää. Valitettavasti rikollisuus on Nummelassakin varsin tuttua hommaa.

01.04.2001

Kysymys
Oletkos huomannut että CDlevylläsi kappaleiden välit/ kappaleiden tiedostot ei kulje samassa tahdissa. esim jos tietokoneella kuunnellessa ( ainoa ehjä CD soitin talossa) niin kappele nro4 alkaa kohdasta :helpot massit tiedossa…
Menee pikkasen aikaa ennekuin pääsee kärrylle ja ehkäpä kuunneltavuus kärsii jos haluaa kuunnella muutoin kuin putkeen. Muutoin hyvä levy, kiitos siitä.

t: raimo.t

raimo.t 01.04.2001

Anssi vastaa
Ööö… En oikein ymmärrä mistä tässä on kyse? Kokeilin juuri levyä omalla tietokoneellani ja hyvin tuntui toimivan.

01.04.2001

Kysymys
Vaan kysyisin, et 4. biisin Alexandra…kukas hän onkaan? Kun ei kauheasti enempää mainintoja ole… …arvaanko väärin, jos veikkaan kuuluisaa Babitzinin sukua?

Mika 31.03.2001

Anssi vastaa
Ei veikkaa ollenkaan väärin!

01.04.2001

Kysymys
onko mikan faijan bmw-piisi kirjoitettu/esitetty jo kauan aikaa sitten vai onko se ihan uusi?

wiiu wiiu 31.03.2001

Anssi vastaa
Kuuma pelivinkki: Näiden sivujen ”Nummela” -osiosta löytyy mm. sanoitukset kaikkiin albumin biiseihin. Tekstien perässä on aina päivämäärä; se kertoo milloin biisi on valmistunut.

01.04.2001