Sivu 3

Kysymys
Mikä on sun lemppari Playstation pelis?
Entä onko sulla normaali Pleikkari vai kenties Pleikkari 2?
P.S.Nummela on aivan IHANA levy ja kärsin tällä hetkellä ihan kauheista vierotusoireista,kun se on kaverilla lainassa…

Essi 21.08.2001

Anssi vastaa
Vaimoni osti minulle syntymäpäivälahjaksi Playstation 2:n ja siihen Gran Turismo 3 -pelin. Muita pelejä minulla ei toistaiseksi olekaan. Eikä tarvitsekaan, sillä Gran Turismo 3 on erinomainen peli! Joulumarkkinoille on tosin tulossa uusi rallipeli, joka vaikuttaa etukäteen todella mielenkiintoiselta…

27.09.2001

Kysymys
Terve mieheen, Anssi!
Onnittelut tyylikkäästä breikkauksesta skeneen!
Mielenkiinnosta kysyn seuraavat kysymykset:

1. Käytätkö tai oletko siirtymässä korvamonitorointiin? Tai toisin sanoen miten selviydyt jatkuvasta melulle altistumisesta keikoilla?
2. Mitä laulumikkejä olet levyllä käyttänyt (toimii nääs aika hyvin)?
3. Entä akustiset kitarat albumilla?

Kiitos ja syksyjä!

arkangel 21.08.2001

Anssi vastaa
1) Siirryin korvamonitorointiin viime keväänä. Ei yksinkertaisesti ollut muuta vaihtoehtoa saada lauluani ja akustista kitaraa kuulumaan. (Laulan suurimman osan keikasta todella hiljaisella äänellä.)
2) En minä tiedä… Laulan aina siihen mikkiin mikä nenäni alle isketään! Kotistudiossa minulla on Röden NT-2, joten Esko Riihelän painajainen, Kissanpäivät sekä Kaunotar ja Basisti on laulettu siihen.
3) Akustinen kitara albumilla on Martin HD-28.

27.09.2001

Kysymys
Hei!

Kiitos mahtavasta levystä! Viimeksi on kolahtanut joskus 80-luvulla mikään musiikki näin! Olen ottanut meidän bändin keikkaohjelmistoonkin 2 biisiä eli henk. koht. lempparini Esko Riihelän painajainen ja Kaksi sisarusta. Niitä on kiva soittaa ja laulaa! Tarkoituksena on tehdä niihin torvisovituksetkin, kunhan tässä kerkiää. Ai niin, tämähän on Kysymyspalsta. Laulatko Nummela-levyn melodiat keikoilla juuri samoin sävelin kuin levyllä, vai fraseeraatko fiilispohjalta?
Joku kelaaja kyseli Juha Kelan musiikkia. Musiikkikirjastomiehenä löysin kirjastoista joitakin cd-levyjä, jossa hän on mukana:
Kuustonen, Mikko: Jää kuuntelemaan ; Pro Fide: Lauluja kahdesta maailmasta ; Simojoki, Pekka: Meidän messu ; Pro Fide: Tupla ; Simojoki, Pekka: Liekit musikaali.
T: Kirjastomies-muusikko vm -68

Kirjastomies 20.08.2001

Anssi vastaa
Keikalla laulutulkintani ovat hyvinkin fiilispohjaisia. Kissanpäivät taitaa olla ainoa biisi minkä laulan (lähes) yksi yhteen levyversion kanssa. En minä melodioita tietenkään kokonaan uusiksi ole pistänyt, mutta tosinaan niitä on kiva hieman kehitellä eteenpäin.

27.09.2001

Kysymys
Olet tehnyt todella hienoa musiikkia.Sinusta tulee tähti joka muistetaan aina. Nyt sitten niihin kysymyksiin.
1. Kuinka pitkä sinä olet?
2.Jos olisit keikalla Hollywoodissa ja hissi juuttuis paikoille niin kenet haluaisit näistä seuraksesi(a)Julia Robersin(B)Uma Thurmanin(C)Madonnan?
3. osaatko sä imitoida?
4.Mitä pidät Jope Ruonansuusta?
5. Mitä tykkäät siitä kun lauluja raiskataan?

tommi imitaattori 20.08.2001

Anssi vastaa
1) 180 cm
2) Kukaan vaihtoehdoista ei varsinaisesti ole unelmieni nainen. Samantekevää kuka näistä kolmesta siihen hissiin sitten seurakseni sattuisi.
3) En.
4) En ole tutustunut miehen tuotantoon.
5) Riippuu vähän siitä kenen lauluja. Jotkut biisit ansaitsevat tulla raiskatuksi, mutta useinmiten käy sääliksi raiskaajaa.

27.09.2001

Kysymys
Anssi,teet hyvää musiikkia mutta jokin siittä puuttuu mutta mikä?Mutta tässä itse Kysymys:Koska tulee uusi levysi kauppoihin ja oletko homo?

Jorma Keskinen 19.08.2001

Anssi vastaa
Ainakin hevikitarasoolo puuttuu. Ja fagotti. Onhan noita puutteita.
Uuden albumin putiikkeihin putkahtamisesta ei ole vielä minkäänlaista tietoa. Kuitenkin aikaisintaan vuoden päästä.
Pidän naisista, joten en taida olla homo.

24.09.2001

Kysymys
Miten voi olla mahdollista että sulla on päällä tumman sininen farkkutakki? Kun senhän pitäs olla musta! Nimittäin mixin vebbi vierailussa sulla oli taatusti tumman sininen farkkutakki…..

=) 19.08.2001

Anssi vastaa
Uskokaa nyt, että farkkutakkini on todellakin musta!! Se on kauhtunut, mutta MUSTA.

24.09.2001

Kysymys
Takaraivossa on ollut pieni muistikuva takavuosina jonkinmoista suosiota saavuttaneesta Seppo Jarvasta alias Kalevi Kullasvaarasta. Kappale oli ”Pikkukaupungin poika”. Mielestäni jonkinmoinen yhtäläisyys vallitsee musaurienne välillä: rock-sm(Haukka v.-78)Bruce Sprigsteen-sävyt, pikkukaupunki-meininki(kouvola),mustat kledjut…. On kyllä ihan eri sukupolvea kuin sinä, mutta oletko kuullut tällaisesta hepusta? ” Mä olin pikkukaupungin poika, oli suuret unelmat, pikkukaupungin poika,nyt nuo unelmat, nuo unelmat katoavat…” Toivotan Sinulle menestystä urallesi, säilytäthän unelmasi!

Petri 18.08.2001

Anssi vastaa
Ennen taannoista Kouvolan keikkaani minua lähestyi mies, joka esittäytyi Kalevi Kullasvaaraksi ja antoi minulle juuri tuon ”Pikkukaupungin poika” cd:n. En ole vielä kuunnellut levyä, koska pistin sen talteen efektisalkkuuni ja suoraan sanottuna unohdin sen sinne… Mutta kiitos muistutuksesta – otankin seuraavalla keikalla levyn pois salkusta ja tuon kotiin kuunneltavaksi!

24.09.2001

Kysymys
No moe.
Pohdiskelinpas tässä että koska tartuit ekan kerran skittaan nuorena miehenä?
Ja vertailun vuoksi on myös kysyttävä ensimmäisistä keikoistasi, esim. Martti Syrjähän esiintyi ekat keikkansa eppujen kanssa selkä yleisöön päin..:) Eli, jännittikö, kuinka ilmeni?
Kiitos Anakonda, keep up the good work!!!

Mikko pohojammualta 18.08.2001

Anssi vastaa
Kitaraan tartuin tosimielessä 13-vuotiaana.
Ensimmäisellä keikalla jännitys oli luonnollisesti käsinkosketeltavissa, mutta jostain syystä olen jännitin vielä enemmän ennen kolmatta keikkaa. Olin 14-vuotias ja hermostutti niin pahasti, että takahuoneessa oli pakko istahtaa kun tuntui etteivät kintut enää kanna. Rintamasuunta on silti aina pidetty yleisöön päin!

24.09.2001

Kysymys
Heippa hei Anssi!

Kröm, kröm. *rykii* tässä on kysymykseni:
jos saisit olla päivän ajan joku Julkisuuden Henkilö, kuka olisit?
Ja sitten vielä toinen Kysymys… *hymyilee rykiessään*
Mistä keksit nimen kusti-koirulle? On nimittäin ihan ihanan näköinen koiru. 😀 😀 😀 Olen kyllä nähnyt kuvia! 😀 😀 😀 *virnistelee*

Joo. eipä muuta. *kääntyy lähteäkseen, mutta muistaa sitten vielä yhden jutun* ai niin, kerro terkut Kustille!

tiikeri-89 18.08.2001

Anssi vastaa
Luulisin, että päivä Satu Lappina saattaisi olla aika vapauttava kokemus.
En minä tiedä mistä ja miten se Kusti-sedän nimi tuli. Eläin piti nimetä ja Kusti tuntui sopivalta.

24.09.2001

Kysymys
Oletko aina halunnut julkkikseksi?
Mä ainakin toivon sitä joskus, mutta sitten tulee sellaisia asioita mieleen, että ei saisi kulkea kaduilla rauhassa jne.

Sitten ihan toiseen asiaan, nimittäin olen tässä jonkinaikaa miettinyt, että alkaisinko harrastaa jotain. Mikään urheilullinen ei ole ikinä mua oikein kiinnostanut, paitsi tanssi. Jos mä osaisin laulaa, niin varmaankin laulaisin jossain harrastuksekseni. Mutta kun en osaa. Noin kuukausi sitten ajattelin alkaa soittamaan jotain, kun en osaa sitä laulamista ja inhottaa kun tekisi mieli laulaa. Kaikista eniten ajattelin asiaa kun kuuntelin sun levyä.
Mietin vain sitä, että kannattaisiko alkaa soittamaan esim. pianoa tai kitaraa? Suvussani ei kukaan osaa laulaa, mutta isoisoisäni osaa soittaa haitaria. Mitä mieltä olet?

Onko kellään sun tutulla soittoäänenä jotain sun biisiä kännykässä? 😉
Tai onko esim. bussissa jollain soinut kännykkä ja siinä ollut soittoäänenä vaikka Mikan faijan BMW?

Joku fani jostain kaukaa 17.08.2001

Anssi vastaa
Ei julkkikseksi tuleminen ole koskaan ollut minulle se syy miksi teen musiikkia ja olenkin huomannut, että mitä enemmän olen ollut julkisuudessa, niin sitä vähemmän se minua kiinnostaa. Tämä on joka tapauksessa julkinen ammatti ja minun täytyy olla esillä voidakseni menestyä artistina, joten kuuluisuuden kanssa on vain tultava toimeen. Mutta en myöskään halua valittaa – julkisuus on tähän mennessä kohdellut minua hyvin ja on kai sitä maailmassa kurjempiakin kohtaloita kuin olla menestyvä artisti…

Soittoharrastus on mielestäni hyvä idea. Soittamista opetellessa kannattaa vain olla kärsivällinen. Varsinkin aluksi saattaa tuntua siltä, ettei minkäänlaista edistystä tapahdu. Vuosikin on instrumentin hallintaa opeteltaessa todella lyhyt aika, joten malttia vaaditaan. Ja jos tuntuu siltä, ettei homma kerta kaikkiaan luonnistu, niin ainahan voit kokeilla vaihtaa soitinta. Minäkin soitin vuosikausia erilaisia instrumentteja huonolla menestyksellä ennen kuin löysin soittimen, jonka soittaminen rupesi sujumaan.

Kerran bussissa kuulin soittoäänen, joka oli ilmeisesti olevinaan Puistossa. Kuulosti melko kehnolta.

24.09.2001

Kysymys
Mä tässä aikasemmin olin sulta kysyny, että miksi taivas on sininen, ja nyt sä vastasit siihen. KIITOS! On se kumma, miten tollasetkin asiat saa iloseks.
Niin, mun biologian opettajani mukaan taivaan väri johtuu siitä, että happi on sinistä kaasua… Noh, yritys hyvä kymmenen! =]

Ja Teitti on huippu! 07.09.2001

Anssi vastaa
Sinistä kaasua??? Tuo teoria kuulostaa minusta erittäin epäilyttävältä…

Asia alkoi nyt vaivata siinä määrin, että suunnistin suoraan Ilmatieteen laitoksen kotisivuille ja sieltä löytyikin seuraavanlainen tietopaketti. Minä olin sittenkin ihan oikeilla jäljillä! Terveisiä biologian ja maantiedon opettajalleni, Hilkka-Maija Virrankoskelle!

————————————————

MIKSI TAIVAS ON SININEN?

Auringon valossa on kaikkia spektrin värejä. Ilman ilmakehää aurinko näyttäisi vaalealta ja taivas pikimustalta. Ilmakehän molekyylit sirottavat auringon valoa siten, että sininen ja ultravioletti poikkeavat auringon säteiden suunnalta eniten, punainen vähiten. Näin sironnutta valoa nähdään kaikilla suunnilla ja siksi taivas näyttää siniseltä.

Korkealla vuoristossa tai lentokoneen ikkunasta tähyiltynä taivas näyttää tumman siniseltä, koska ilma korkealla on ohutta ja sinistä sirottavia ilmamolekyylejä on vähemmän kuin maanpinnalla.

————————————————

09.09.2001

Kysymys
Etusivun uutisissa mainitaan : ”Vuorossa on jo neljäs singlejulkaisu voitokkaalta Nummela -albumilta”. Mikähän se kolmas sinkku on, jos kaksi muuta on ’BWM’ ja ’Kaksi sisarta’ ja nyt ’Puistossa’ on neljäs??

Jyrki 17.08.2001

Anssi vastaa
”Nummela”, jota ei julkaistu lainkaan myyntisinglenä. Se meni ainoastaan radioihin minuutin alkuperäistä lyhyempänä versiona.

06.09.2001

Kysymys
Kuule Anssi, tiedätkö miksi taivas on sininen? Mun biologian opettajani tietää sen, mutta tiedätkös sinä?

Ja Teitti on huippu! 16.08.2001

Anssi vastaa
Eikös taivaan sinisyydellä ole jotain tekemistä ilmiön nimeltä ”sironta” kanssa? Auringon valo heijastuu joistakin ilmakehässä olevista kiteistä tai molekyyleistä tai jotain sinne päin… Niistä biologian tunneista on jo niin kauan! Menikö tämä vastaukseni nyt ihan päin helvettiä???

06.09.2001

Kysymys
kukas muuten oli pekka ja kuka susi?

te-le 15.08.2001

Anssi vastaa
Tässä Kysymys, jota ei olekaan kuultu muutamaan vuoteen! Pekka ja Susi -aikoina sitäkin enemmän… Lähes jokaisessa haastattelussa toimittaja avasi pelin kysymällä sukkelasti, että ”no, kukas teistä nyt on se Pekka ja kuka se Susi?” Siinä sitten yritti vain hymyillä kohteliaasti ja vastata jotain diplomaattisempaa kuin ”niin, sinähän et olekaan vasta kuin 167. toimittaja kun tätä tiedustelee…”

06.09.2001

Kysymys
Minkämerkkisiä ja -mallisia huuliharppuja käytät?
Osaatko kertoa miksi Neil Young pitää huuliharppujaan vedessä (kai se vettä on!)?

Kaale 14.08.2001

Anssi vastaa
Hohnereitahan nuo harppuni ovat. En ole sen kummemmin perehtynyt eri mallien eroihin; tavallisesti kävelen vain soitinkaupan tiskille ja pyydän D-harppua tai G-harppua – mitä nyt satun kulloinkin tarvitsemaan. Soitan harppua jonkun aikaa ja kun se ei enää soi kunnolla, ostan uuden.
Itse en juurikaan harrasta sitä veden kanssa läträämistä. Kai niitä harppuja pitäisi silloin tällöin liottaa, ehkä ne soivat sen jälkeen paremmin – en tiedä. (Huomaatteko: en itse asiassa tajua huuliharpun soittamisesta tuon taivaallista!)

06.09.2001

Kysymys
Jos saisit valita: kuka olisit Nalle Puhin hahmoista?
Mä olen aina halunnut olla se tiikeri, mutta taidan ollakin nasu…

ekru 14.08.2001

Anssi vastaa
Tämä on tylsä vastaus, mutta kyllä samaistun eniten itse Puhiin; hyvin pieniälyiseen karhuun, joka silloin tällöin lausuu hyvin viisaita sanoja. Puolen Hehtaarin metsästä löytyy toki muitakin hahmoja, joista löydän omia piirteitäni: toisinaan olo tuntuu ihan Ihaalta ja joskus on taas hyvä olla Tiikeri.

06.09.2001

Kysymys
Onko totta, että Flegmaatikot on tehnyt remixin Puistossa biisistä??

tupe 13.08.2001

Anssi vastaa
Totta kuin kirkonrotta. Lopputulos on kuultavissa ”Puistossa” -singlellä.

06.09.2001

Kysymys
mikä olet koulutukseltasi?

ville 13.08.2001

Anssi vastaa
Jaksoin lukaista itseni ylioppilaaksi asti. Sen koommin en ole kouluja käynyt.

06.09.2001

Kysymys
Olen nähnyt nyt kolme keikkaasi, joista kaksi oli soolona. n.20v akustista soittaneena hämmästyin,kun vetelit ilman plektraa niin kovaa. Erityisesti Kaksi sisarta oli häkellyttävä (D-bassoineen ja rytmeineen) Kun vielä katsoin viime perjantaina TV:stä Neil Youngin akust.keikan, jossa maestro veti niinikään ilman plekua (tosin ei niin kovaa), oli pakko alkaa harjoittelemaan. Ja nyt on peukalon ulkosyrjä kipeenä. Eli miten kestää sormet ja kynnet kun lyöt kuitenkin aika kovaa?

Martin 13.08.2001

Anssi vastaa
Eivät ne kestäkään… Oikean käden etusormen kynsi on kroonisesti paskana. Sitä kuitenkin on kummasti matkan varrella karaistunut. Viime keväänä oli välillä pakko soittaa joitakin keikkoja plektralla kun käteen sattui niin paljon. Viime aikoina tuota ongelmaa ei enää ole ollut.

06.09.2001

Kysymys
jello anssi!olen suuri fanisi ja kysyn sulta:
1.mikä on lap steel?se lukee jokikisen biisin sanojen perässä.
2.kuinka monta biisiä olet tehnyt?
3.mistä kappaleestasi tykkäät eniten?mä tykkään kissanpäivät-biisistä.
4.onko sulla kännyy?

mallu 13.08.2001

Anssi vastaa
1) Lap steel on kitara, jota soitetaan istuma-asennossa, kitaraa polvella pitäen. Soittaessa vasemmassa kädessä käytetään metalliputkea (tai lasiputkea…), jota liu´utetaan kielillä ja näin saadaan aikaan naukuva ääni. Tästä syystä lap steel -kitaraa kuulee usein kutsuttavan myös kissalaudaksi.
2) Jaa-a. Enpä ole laskenut. Teen kipaleita kuitenkin verrattain hitaasti, joten veikkaisin, että niitä on vuosien varrella kertynyt vain runsaat sata.
3) Tykkään yleensä eniten aina siitä uusimmasta… Tällä hetkellä uusin biisini on kappale nimeltä ”Milla”.
4) On kännykkä. Tämä onkin muuten aihe missä voisin kaivata apuanne! Olen vannoutunut Nokia 2110:n käyttäjä, mutta muutama viikko sitten bändini basisti rikkoi kömpelyyksissään puhelimeni näytön ja tällä hetkellä ei esimerkiksi tekstiviestien lukemisesta ja kirjoittamisesta tule yhtään mitään. Vetoankin nyt faneihini: Mikäli teillä lojuu nurkissanne käyttämättömänä vanhoja Nokian 2110 -puhelimia, niin minä voisin tarjota niille hyvän kodin! Puhelimia voi lähettää osoitteeseen:

BMG Finland
Anssi Kela
PL 173
00211 HELSINKI

06.09.2001

Kommentit

  1. Saitko anssi aikanaan faneilta Nokialaisen?

    (sivun viimeinen kysymys)

  2. Tälläsen kysymys-jutun vois tehdä uusiks (: ihmiset on yllättävän luovia kysymyksen tekijöitä :’DDD

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.