ANSSI VAIHTAA LAULUNTEKOVAIHTEELLE

3.10.2006

Syyskuun keikkakiertue on ohi ja Anssi on jäänyt keikkatauolle. Lokakuusta alkaen hän keskittyy jälleen uusien laulujen kirjoittamiseen. Luovalle työlle täytyy varata reilusti aikaa, koska biisinteko ei onnistu tiukasti aikataulutetussa ympäristössä, eikä varsinkaan kiertueella.

Anssi kertoo seisovansa tällä hetkellä tukevasti tyhjän päällä. Uusien biisien kirjoittaminen alkaa täysin puhtaalta pöydältä. Mitään vanhaa materiaalia tai olemassaolevaa aihiota ei ole tarkoitus käyttää. Edes lauluntekijä itse ei vielä tiedä lainkaan minkälaisia uudet kappaleet tulevat olemaan.

Näistä lähtökohdista liikkeelle polkaistava neljäs soololevy ilmestyy sitten kun se on valmis. Anssin oman veikkauksen mukaan julkaisu tapahtuu aikaisintaan vuoden päästä eli syksyllä 2007. Realistisemmaksi ajankohdaksi hän laskee kevään 2008.

Kiertueelle Anssi palaa vasta levyn julkaisun jälkeen, mutta yksittäisiä keikkoja tipahtelee varmasti keikkatauonkin aikana. Näistä ensimmäinen on Helsingissä Kulttuuriareena Glorian Lauluntekijäklubilla 29.11. Muutenkaan levylaulaja ei ole katoamassa kannattajiensa keskuudesta, vaan pitää foorumiaan silmällä yhtä tiiviisti kuin aina ennenkin.