Paranormaali ilmiö, osa II

| Tagit: , , , , | Aiheet: Jumittelu | Kirjoittaja:

Varttuneimmat lukijani saattavat muistaa muutaman kuukauden takaisen raportin kotonani sattuneesta paranormaalista ilmiöstä. Tuolloinhan keittiön pöydältä katosi jäljettömiin neula ja siinä kiinni ollut pätkä mustaa lankaa (joita ei muuten sittemmin ole löydetty). Epäilin syyksi madonreikää aika-avaruusjatkumossa tai poltergeistia (nämä teoriat ovat edelleen tasavahvoja) ja päätin kirjoitukseni hyytävään pohdintaan siitä mitä seuraavaksi katoaa.

Nyt se tiedetään: kengät.

Minähän en ole mikään varsinainen kenkäfriikki, omistan ainoastaan neljät kengät: kolmet arkeen ja yhdet juhlaan. Pari päivää sitten olin lähdössä ulos ja aioin vetäistä jalkaani yhdet näistä arkikengistäni, mokkanahkaiset Volcomin tossut. Niitä ei vain löytynyt mistään. Ei mistään. Olen nyt parin päivän aikana rymsteerannut kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin paikat (kurkistin mm. takkaan). Tosiasiat on kai pakko hyväksyä: 25 prosenttia koko kenkäkannastani on pyyhkiytynyt pois – eikä minulla ole pienintäkään käsitystä siitä, miten tämä on mahdollista.

Eihän kenkiään voi unohtaa johonkin. Se edellyttäisi sitä, että olisi jonain päivänä kotiutunut sukkasillaan. Olen ehdottomasti hajamielinen, mutta luulisin kuitenkin huomaavani jos sattuisin ajatuspäissäni tepastelemaan kaupungilla ainoastaan sukat jaloissani. En myöskään muista, että olisin pitkään aikaan mennyt mihinkään missä olisin tarvinnut mukanani useampia kenkiä. Joten inhimillisen erehdyksen voi sulkea pois.

Vastausta on siten etsittävä tavanomaisen tieteen ulkopuolelta. Voisiko kyseessä olla jonkinlainen huolimattomasti kalibroidun materiansiirtimen koeajo? Ehkä johonkin Nokian salaiseen testilaboratorioon onkin juuri nyt kokoontunut joukko hämmentyneitä fyysikoita, jotka tuijottavat partojaan sivellen heidän materiavastaanottimeensa ilmestyneitä, höyryäviä tossujani.

Hitonmoinen mysteeri! Täysin Mulderin ja Scullyn heiniä.

Tai Karpon.

Tällaiset kengät ovat kadoksissa. Tavattaessa ottakaa yhteys poliisiin.
Tällaiset kengät ovat kadoksissa. Tavattaessa ottakaa yhteys poliisiin.

Kommentit

 1. Neljä vaihtoehtoa:

  1. Jarmo Nikku vei ne.
  2. John Wayne
  3. Metaanihöyryissäsi söit ne.
  4. Ne on äänitysstudiolla.

 2. Jos laitoit erehdyksessä ne pesukoneeseen, ja se söi ne sukkien sijasta.

  Tai sitten ne nököttävät pakastimen hyllyllä.

  En osaa neuvoa — olen itsekin hukannut aikanani kalliin laskimen ”ei mihinkään”.

 3. Tyypillinen selitys asiaan olisi, että olet ottanut tavaksesi käyttää mökkikenkiä, työsandaaleita tms. ja jonain päivänä olet lampsinut niiden kanssa himaan. Soinen selitys olisi erityiskyvyillä varustettu stalkkeri: Ehkäpä jossain kaapissasi lymyilee nytkin yksi sissikoulun läpi kalunnut fani, joka keräilee kaikkea mustaa ja anssikelmaista 🙂

 4. Ne ovat hävinneet muutossa, joutuneet vahingossa roskien mukana entisen asuntoyhtiön jäteastiaan.

 5. Minulla on yli 60 paria kenkiä, en edes huomaisi, että jotkut niistä katoaisivat 🙂
  Outo homma, eihän ne nyt voi noin vaan kadota… A. joku on pöllinyt ne B. joku on tehnyt sinulle jäynän ja piilottanut ne C. ne löytyy parin päivän päästä jostakin kummallisesta paikasta kuten roskista, jääkaapista tai pesukoneesta…

 6. Tai sitten ne ovat jääneet juhannuksen viettopaikkaan.

 7. On esitetty koko joukko varteenotettavia teorioita. Tutkitaanpa niitä:

  Juhannuksen viettopaikassa minulla oli eri kengät, kadonneet tossut eivät voi olla siellä. Minulla ei myöskään ole tapana käyttää jossain muualla vaihdettavia kenkiä, joihin tossut sitten olisivat hajamielisyydestä johtuen vaihtuneet. Studioillekin kävelin omilla kengilläni, niillä myös sieltä kotiuduin.

  Muutossa ne eivät hävinneet, muistan käyttäneeni kyseisiä kenkiä muuton jälkeen.

  Tarkastin roskiksen, jääkaapin, pakastimen ja pesukoneen. Ei kenkiä.

  Tuntuu myöskin epätodennäköiseltä, että joku olisi murtautunut asuntooni ja vienyt pelkät tossut. Ovessa ei näy murtojälkiä ja minulla on tapana laittaa ovi varmuuslukkoon aina asunnosta poistuessani.

  Jonkun tekemää jäynää ei voida sulkea pois.

  Kaapeissa lymyilevä sissikoulutuksen käynyt fani olisi viimeistään kenkien laajan etsintäoperaation myötä paljastanut.

  Jarmo Nikun osallisuutta asiaan ei voida sulkea pois. Sen sijaan John Waynen pitäisi olla yleisen tietämyksen valossa kuollut. Toisaalta tässä ollaan tekemisissä selvästi paranormaalin ilmiön kanssa, joten näin ollen myöskään John Waynen osallisuutta katoamiseen ei pidä sulkea pois.

  Vaatekappaleiden katoaminen pesukoneen nieluun herätti puntaroimaan sitä mahdollisuutta, että olisivatko juuri pesukoneet käytännössä noita mainitsemiani materiansiirtimiä? Jospa ne ovat osa valtavaa salajuonta, jolla virkavalta kerää vaivihkaa pieniä näytteitä kansalaisistaan?

  Metaanihöyryt voivat välillä olla hyvinkin väkeviä, mutta en silti usko syöneeni kenkiäni niiden vaikutuksen alaisena: kakan pitäisi silloin olla mustaa.

  Mysteeri on siis valitettavasti edelleen ratkaisematta.

 8. Oma kenkienkatoamismysteeri ratkesi näin:

  Viime vuoden syksyllä oli hukassa pitkävartiset vihreät Nokian Kontiot. Ei löytynyt mistään, ei ollut mahdollista että olisin ne jonnekin jättänyt – sellaiset paikat missä saappaita käytin muualla kuin omassa puutarhassa olivat kovin kosteat tai muuten kenkiä kaipaavat, sukkasillaan en olisi voinut tassutella pois. Kenenkään luona ei ollut, ei auton takakontissa, ei kaapissa, ei missään mitä kuvitella saatoin.

  Eli jouduin ostamaan uudet saappaat.

  Tänä keväänä kyseiset Kontiot löytyivät ulkovarastosta moottoripyörän renkaiden takaa jonne Isäntä oli ne tallelle laittanut.
  Erittäin hyvään talteen, siellä kun ei kenkiä ole juurikaan säilytetty. Vähän jos laittaisi puhelimen talteen pakastimeen..

  Joten, oletko tarkistanut ulkovaraston tai häkkivaraston missä mahdollisesti voisi kenkäpari piileskellä?

 9. Ullakon häkkivarastoa en ole tarkistanut. En kuitenkaan usko kenkien olevan siellä: vintillä on tullut käytyä vain muuton yhteydessä ja sen jälkeen tosiaan muistan käyttäneeni kadonneita tossuja.

 10. Puhallettu 60 sekunnissa.

  Minä se olin. Huomasin tilaisuuteni tulleen, kun veit roskat ulos: sinulla jäi asuntosi ovi raolleen.

  Tiesin, etät minulla on noin minuutti aikaa ennen paluutasi sisälle. Tilaisuus oli täydellinen, sillä myös vaimosi ja lapsesi olivat poissa. Menin sisälle ja näin ne edessäni. Mustat kangasjalkineet à la jalkahiki.

  Kirjoitan tätä viestiä alastomana, kengäsi jalassani 😛

  Hmm. Olikohan toi liian pervoa.

 11. ”kakan pitäisi silloin olla mustaa”

  …Eikai kakan väriä nyt aina kannata tarkistaa? Kenties jääny kerta tai pari väliin? hehe

  Tää kenkä mysteeri tuo mieleen oman pitkäaikaisen haaveeni saada joku tietty erikoiskyky.. Pienenä halusin niin kovasti löytää hukkaamani lelun ja kaikkea muuta mitä aina tuntu katoavan ympäriltäni, sitten aloin haaveilemaan että olisi kyky nähdä kadonnut esine mitä etsin parhaillaan. Esine alkaisi näkymään kaiken mahdollisen materian läpi ja se hohtaisi valkoisen kirkkaana kunnes sen saisin käteeni takaisin. Näin ratkeisi niin moni asia ongelma maailmassa. Onko kengät kadoksissa? -Löytyy. Onko kynsileikkurit eksynyt johonkin minne ei kuuluisi eksyä? – Löytyy. Mutta tämähän oli vain haave jota tuskin saa koskaan toteutumaan, mutta aina tää ajatus palaa mieleen ku jokin esine katoaa pysyvästi.

  ideoita kenkien löytämiseksi:

  1. Onko joku ottanut ne lainaan kysymättä?
  2. Entä jos kenkien eräpäivä kävi loppuun ja ne vain katosivat?
  3. Joskus on itellä käynyt niin että oon riisunut kengät yöksi pihalle, vaikkapa oven eteen, kun olen huomannut että sisällä siivotaan. Sitten aamulla tullu havahduttua vasta oven avatessa että siinähä ne kengät on. Eli voi olla tällöin mahdollista että niitä on mahdotonta jäljittää.

 12. Niin tässä mysteerissähän huomio luonnollisesti kiinnittyy ensin puuttuvaan kenkäpariin, kun se pitäisi ennemminkin kiinnittyä ylimääräiseen kenkäpariin.

 13. Minua kiinnostaisi tietää miksi joku on valokuvannut kenkänsä.

  Veikkaan että olet tehnyt itse itsellesi jäynän, kiikuttanut kengät unissasi kirpparille tai UFFille ja täten antanut itsellesi jotakin paranormaalia tutkittavaa ja syyn leikkiä salapoliisia.

  Tai sitten vaan joku kaverisi nauraa jossain tietokoneensa ääressä tonttuunsa että näytätpä parralta.

 14. En toki ole kuvannut kenkiäni, tai muitakaan vaatteitani – onhan tässä sentään jonkinlaista rotia pidettävä!

  Kaivoin kuvan jonkin japanilaisen kenkäkaupan sivuilta.

 15. Ylimääräisillä kengillä viittasin siis seuraavanlaiseen skenaarioon:

  Tuttujen luona käydessä (tai missä tahansa missä kengät otetaan pois jalasta), on itselle saattanut tulla väärät kengät jalkaan. Tai vaihtoehtoisesti joku toinen on käynyt kylässä ja lähdettyään ottanut väärät kengät jalkaan.

  Lopputulos molemmissa tapauksissa sama. Kaapista löytyy yksi ylimääräinen kenkäpari ja omat kengät ovat kateissa 🙂

 16. Saiskos tähän valittaa kun liittyy kerrankin aiheeseen O_o
  Mun Suuria kuvioita -CD! On tehnyt jo monta päivää ihan tajuttomasti mieli luukuttaa Suuria kuvioita, mutta kun se CD-levy kansineen on hävinnyt kuin tuhka tuuleen!

  Tämä on outoa koska yleensä mulla on kaikki CD-levyt hyvässä tallessa; toisin sanottuna en ole koskaan kadottanut ainoatakaan CD:tä ennen tätä. Huomasin levyn puuttumisen ekan kerran jo pari viikkoa sitten ja kuuntelin sen sijaan Rakkaus on murhaa -levyä. Nyt ei enää auta korvikkeet, kyllähän sitä voi tietty netistäkin ensihätään kuunnella, mutta vähän ärsyttää kyllä kun oli vielä nimmariki siinä kannessa >_<

 17. Luettuani tätä juttua nyt uudelleen, muistan, että meiltäkin katosi joitakin vuosia sitten yhdet kengät..tosin minä satun tietämään mihin ne katosi..Suutuin jostakin asiasta aivan silmittömästi ja nakkasin avokkini buutsit ovesta naapurin tädin vastapäiselle pihamaalle. Perään meinasin heittää myös yhden noista täällä lojuvista kitaroista, mutta siinä vaiheessa tajusin onneksi lopettaa. Olisin todennäköisesti istunut itsekin siellä kukkapenkissä sen jälkeen!

  Että voi ne tavarat tähänkin tyyliin katoilla.. 🙂

 18. Haetaampa sitten lisää ”todennäköisempiä” vaihtoehtoja:

  1. Vaimosi myi ne vahingossa kirpputorilla.
  2. Kävelet unissasi, ja teit niille jotain sinä aikana.
  3. Lainasit niitä unesi Ismo Alangolle (tämä hieman
  paranormaalimpana vaihtoehtona,jolloin ongelmaksi muodostuu
  uusi tapaaminen uni-Ismon kanssa)
  4. Hiiri söi ne.
  5. Vaimosi huomasi pikkulinnun tehneen niihin pesän, minkä jälkeen
  hän uudelleensijoitti kenkäsi pihakoivuun, tai muuhun
  vaihtoehtoiseen puuhun.

 19. Lisää paranormaaleja ilmiöitä, ei tosin viimeaikaisia. Mutta nousi mieleen, kun yritin kaivaa jälleen tuloksetta esiin Mewin ”and the glass handed kites” levyä, joka on ollut jo ainakin puoli vuotta kateissa. Mikään seikka maailmassa ei selitä levyn katoamista, paitsi että luvatta asuntoon tunkeutunut huoltoyhtiön mies on sattumalta ymmärtänyt musiikin päälle. Nyt kun asiaa ajattelin, tuo kyseinen, vieläpä bändin alkuperäisjäsenten nimmareilla varustettu kapine on varmasti se tavara, joka ensimmäisenä humpsahtaa aika-avaruus-aukkoon. Toinen cd, joka kyseiseen aukkoon on kadonnut, on 1972-promosingle. Molempien katoaminen täysin jäljettömiin korpeaa aivan suunnattomasti, koska kumpaakaan on todella vaikea korvata.

  Joitakin vuosia sitten olin todistamassa, kuinka kala katosi jäljettömiin yhdessä yössä. Sellainen 5cm mittainen akvaariossa elävä otus. Kyseiset kalat olivat kyllä muutenkin erittäin paranormaaleja, yliopiston kellarikerroksen koekaloja. Edellisenä yönä samainen kala oli tehnyt banaaniloikan suoraan alapuolella olevaan pikkuakvaarioon ja seuraavana yönä kala oli kokonaan kadonnut. Kalan tuntien sitä haettiin kaikista mahdottomistakin paikoista, kuten lamppujen päältä. Mitään loogista selitystä ei koskaan löytynyt.

  Luin jokin aika sitten kirjan, jossa selitettiin tavaroiden katoaminen noilla aika-avaruus-aukoilla, jotka ilmestyvät satunnaisiin paikkoihin ja nielevät esineet sisäänsä. Aika spuukia, enkä pidä sitä enää niin mahdottomana…

 20. Jäikös tämä kadonneiden kenkien tapaus ikuiseksi mysteeriksi vai joko ovat löytyneet?

 21. Kadonneita kenkiä ei koskaan löytynyt. Tämän kirjoituksen jälkeen on tullut muutettuakin, viimeistään sen yhteydessä tossujen olisi pitänyt löytyä.

  Tuo ei vain edelleenkään astu aivoon – mihin ne hävisivät?

 22. Nyt on pakko päivittää tuota edellistä kommenttia hiukan ylempänä, koska jotain pelottavan paranormaalia tapahtui.

  Vannon, että olen käyttänyt useita tunteja tyhjentämällä lattialle kaikki mahdolliset levyjenpiilotuspaikkani ja cd-hyllyn 2-3 kertaa tässä viime vuosina, koska tiedän, etten ole vienyt tuota kadonnutta Mew’n cd:tä ulos tästä asunnosta, eikä takuulla kukaan muukaan ole. Olen ollut epätoivon partaalla monta kertaa, koska tuo levy nimmareineen on korvaamaton. Levyä ei vain ole löytynyt, ei sitten millään.

  Tänään tasan kello neljä iltapäivällä avasin levyhyllyni oven tarkoituksenani napata sieltä tietty levy soittimeen. Hyllyä silmätessä katse nauliutui rivin keskikohtaan, jossa mustan levyn sivussa ihan selvästi luki ”Mew and the glass handed kites”. Revin levyn välittömästi hyllystä ja avasin kansilehtisen, josta löysin bändinjäsenten nimmarit. Kadonnut levy oli täysin käsittämättömästi palannut keskelle levyhyllyä! :O

  Mitään normaalia selitystä tälle EI VAIN OLE. Näyttäisi siis siltä, että levy on pudonnut parisen vuotta sitten aika-avaruusjatkumon madonreikään ja nyt tipahtanut sieltä hyllyyni toisen reiän kautta. Erittäin spuukia. Karvat nousee pystyyn. The truth is out there.

 23. Nyt se on tapahtunut mullekin..ne on totaalisesti kadonneet..nimittäin mun pyjaman housut..ei oo todellista, mutta niitä ei vaan löydy mistään. En käsitä ollenkaan, kuinka ne on voinu kadota..ne on nimittäin kirkuvan punaiset, niitä ei voi olla huomaamatta, ne on ihan kamalat. Mutta ei niitä nyt löydy mistään, mä oon etsinyt joka paikasta, katsoin takapihan ikkunalaudankin..yhtään en kyllä tiedä, miksi sieltä katsoin. Ja mä yleensä oon tosi tarkka siitä, mihin tavaroita käsistäni asettelen, enkä yleensä jätä mitään lojumaan mihinkään. Kyllä tässä nyt on jotain mystistä. Ensin epäilin tuota Iinestä, mutta kai sen repimisen jäljiltä jotain kangaspaloja luulisi olevan pitkin asuntoa..eikä se oo kai voinu syödä kokonaisena housuja..eihän?!

 24. […] ryöstetty, tai 2) asuntoon on avautunut madonreikä, joka on imaissut paidan. (Sitä on tapahtunut ennenkin.) Todennäköisempi on tietysti vaihtoehto 2, koska harvalla pitkäkyntisellä on niin valikoiva […]

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.