Biisirinki: sittenkin lisää skebaa…

| Tagit: , | Aiheet: Internet, Musiikki | Kirjoittaja:

Viimeksi lupailin, että seuraavaan Biisirinkipäivitykseen tulisi jotain ihan muuta. Nyt kuitenkin joudun toteamaan, että kitaralinjoillahan tässä jatketaan. Seuraavaksi vuorossa ollut rinkiläinen nimittäin sairastui ja oli näin estynyt toimittamaan omaa uhraustaan Biisiringin alttarille. Jottei projekti halvaantuisi liian pitkäksi aikaa, hyppäsinkin ringin seuraavaan lenkkiin: hän on Jukka Kinnunen. Näin Jukka kertoo itsestään:

Olen syntynyt Keskipohjanmaalla Lohtajalla mutta asunut Laihialla jo kaksikymmentä vuotta. Kitaraa olen soittanut niin kauan kuin muistan. Muutamat viime vuodet olen kiertänyt vaihtelevalla keikkatahdilla tanssipaikkoja Agents-vaikutteista rautalanka/beat-musiikkia soittavassa Lakeuden Kuu -orkesterissa.

Soitin Gretsch 6120DSW kitaralla suoraan Garagebändiin. Olin jo aikaisempien versioiden pohjalta treenaillut jonkinlaisia kitarajuttuja kappaleeseen. Kertosäettä varten minulla olikin mielessä rytmillisesti suoraviivaisempi kitarakuvio. Se ei kuitenkaan sopinut täysin yhteen Torvisen Juhan svengikitaran kanssa. Niinpä Anssin kommenttien perusteella kokeilinkin ”näppäilemällä osin” tuon kertosäkeistön. Tasapainoilua tämä yksin nauhoittelu tosiaan on, toivon ja epätoivon välillä. Onneksi Anssilta sai demoversioihin nopeasti selkeää palautetta.

Tämä projekti vetää kyllä suun hymyyn. Voiko siistimpää olla, kuin päästä soittamaan Anssin ja Juhan kaltaisten kitarasankarien kanssa samaan kappaleeseen.

Ja tältä tuo kappale kuulostaa Jukan rautalangasta vääntämänä:

Biisirinki, vaihe 6

Sanoitusrintamalta ei tällä kertaa ole mitään uutta. Eräs toinen biisintekohanke on työllistänyt minut viime päivinä niin täysin, etten ole edellisen raportin jälkeen ehtinyt uhrata ajatustakaan tämän rinkibiisin tekstille. Toivottavasti seuraavaan kertaan mennessä joutaisin taas hiukan edistämään librettopuolta.

Täytyy kyllä jo tässä vaiheessa sanoa, että tämä on mahtava hanke! Biisin tekijänä on joka kerta äärimmäisen mielenkiintoista availla näitä tiedostoja ja ihmetellä, että mihinköhän suuntaan kappale on tällä kertaa hypännyt? Meillä on jo jousia, kuubalaishenkistä kitaraa ja nyt myös rautalankaskebaa – millaisia vaikutteita on vielä luvassa?

Jännää on kyllä!

BIISIRINGIN AIKAISEMMAT VAIHEET:

Ringin koollekutsu (29.12.)
Luonnos ja rumpuraita (13.1.)
Jouset (17.1.)
Basso (22.1.)
Akustinen kitara (25.1.)

Kommentit

 1. Jes, hyvältä kuulostaa.. onko mitetitty että tuplataanko mitään kitararaitoja? Sais sitä munakasta soundiin.

 2. Katsotaan nyt miten paljon erilaista kamaa tähän lopulta tulee. Eri asioille jää paremmin tilaa, kun ei tuplaa.

 3. Jeeeeee! Jännää kuunnella jonkun muun kuin Anssin soittavan Gretschiä, sen kuitenkin mieltää niin Anssin soittimeksi. Tuli heti alusta sellainen tunne, että kitaristi on kuunnellut Millansa… 😉

  Hyvä-hyvä!

 4. mutta eikö tämä muka tunnu jotenkin liian tuhdilta? liikaa kamaa? liikaa kitaroita joka suunnasta puskee sanoo hän

 5. Tuo minun heti aluksi tukiraidaksi soittamani akustinen kummittelee edelleen seassa. Se tulee lähtemään pois ja sittenhän siellä on vain kaksi kitaraa.

 6. ahaa, ajattelinkin jo, että mitä ihmettä. Hyvältä kuulostaa muuten. Tää olisi varmasti vähemmälläkin soitinkavalkaadilla kaunis biisi

 7. Ei kai kitaroita voi olla liikaa 😉

  Tätä kappalettahan ei ole vielä miksattu ja tuo rautalankaskeba on nyt varsin kovaa paikka paikoin.

 8. Juu, laitankin ihan vasiten näihin näytteisiin aina sen viimeksi soitetun instrumentin melko lujaa. Miksattu biisi tulee toki lopulta kuulostamaan erilaiselta.

 9. Kylläpä Anssi on kehitellyt hienon idean ja myös todella hienon biisin. Tätä on jännä seurata miten se kasvaa pikkuhiljaa ihan todelliseksi biisiksi. Hienoa on myös kuinka eri tyylilajeja yhdistetään ja biisi vain paranee.

 10. Miksauksessa tätä sitten kuositetaan, tarvittaessa liikoja rönsyilyjä otetaan pois. On helpompi ottaa pois kuin lisätä, siksi tässä vaiheessa tuonne voi vielä huoletta soitella mitä vain.

  Eli kaikki tässä vaiheessa kuultavat soitot eivät välttämättä päädy sellaisenaan lopulliselle versiolle.

 11. Tatu Hirvonen: jos näet tämän, niin otatko uudestaan yhteyttä. Yritin lähettää Biisirinki-aiheista sähköpostia, mutta se tuli jostain syystä bumerangina takaisin.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.